Syyskuussa 2018 Lappeenrantaan avautunut VetreaElo Veera tarjoaa pitkä- ja lyhytaikaista asumispalvelua vammautuneille ja kehitysvammaisille henkilöille. Vetrealle on tärkeää, että jokainen asukas voi asua ja elää kuten haluaa, sekä keskittyä itselleen tärkeisiin asioihin. Jokaisen asukkaan yksilöllinen palveluntarve huomioidaan toiminnassa ja uutta teknologiaa käytetään hoitotyön tukena muun muassa viriketoiminnassa sekä turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvissä ratkaisuissa. Yhteisöllisyyden mahdollistaa yksikön yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, joissa asukkaat voivat viettää aikaa naapureiden sekä henkilökunnan kanssa.

VetreaElo Veerassa on 21 asuntoa vaikeavammaisille asukkaille, joista yksi on tarkoitettu lyhytaikaiseen palveluasumiseen. Asuntojen koot vaihtelevat 22,4–24,8 m2 välillä ja ne muokkaantuvat asukkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisessa asunnossa on oma wc ja kylpyhuone sekä varaus minikeittiölle. Osassa asunnoista on uloskäynti omalle terassille, jossa voi seurata päivän kulkua ja nauttia luonnon läheisyydestä.

Asunnot on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat vammautuneet esimerkiksi liikenneonnettomuudessa tai neurologisen sairauden seurauksena tai joilla on kehitysvamma. Asukkaaksi voi hakeutua akuuttikuntoutusvaiheen jälkeen, suoraan kotoa tai myös muista palveluyksiköistä. Asukkaaksi hakeudutaan oman kotikunnan vammaispalveluiden tai palveluohjauksen kautta.

VetreaElo Veera sijaitsee Skinnarilassa hyvien palveluiden ja ulkoilumaastojen läheisyydessä. Asumispalveluyksikön sisäilmeen on suunnitellut tunnettu kuopiolainen arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo, jonka suunnittelemat hoitorakennukset on luotu kokonaisvaltaisesti toimiviksi edistämään hyvinvointia ja terveyttä, unohtamatta elämyksellistä tilakokemusta. Rakennuksissa valoisuus, väljyys ja miellyttävän rauhalliseksi luotu äänimaailma yhdistyvät omaleimaiseen suunnitteluun. Tilat on suunniteltu mieleenpainuviksi paikoiksi, joissa viihtyisyys ja toimivuus kulkevat käsi kädessä.

Lisätietoja ja asumispaikan varaukset:
Tiia Rask, yksikön päällikkö, puh. 040 136 1237, tiia.rask@vetrea.fi

VetreaElo Veera on Lappeenrannan Skinnarilaan syyskuussa 2018 avautunut asumispalveluyksikkö vaikeavammaisille henkilöille.

Yksikön päällikkö
Tiia Rask
Puh. 040 136 1237
tiia.rask@vetrea.fi

Vetrea Palvelukokonaisuus / VetreaElo Veera

  • Vammautuneille suunnatuissa palvelukodeissamme eletään mielekästä ja täyttä arkea. Kuntouttavalla ja asiakaslähtöisellä hoitotyöllä sekä lämminhenkisellä kanssakäymisellä edistämme aktiivisuutta, osallisuutta ja omatoimisuutta.

    Vetreassa palvelut suunnitellaan ja toteutetaan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioiden. Meillä palvelupaketista räätälöidään juuri sinun tarpeita vastaava kokonaisuus, jossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti hyvinvointiisi liittyvät tekijät.

    Palvelukotimme ovat suunniteltu esteettömiksi. Ryhmämuotoinen asuminen mahdollistaa sosiaalisen vuorovaikutuksen henkilökunnan sekä naapureiden kanssa. Palvelukodeissamme sinun on turvallista asua. Ammattitaitoinen henkilökunta on saatavilla ympäri vuorokauden.

    Tuomme arkeesi paitsi apua, myös hymyä ja läsnäoloa!


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä