Lappeenrannan Skinnarilassa sijaitseva palvelukoti VetreaElo Veera tarjoaa pitkä- ja lyhytaikaista asumispalvelua täysi-ikäisille vammautuneille ja neurologisia sairauksia sairastaville henkilöille tai henkilöille, joilla on kehitysvamma. Asukkaiden yksilöllinen palveluntarve huomioidaan toiminnassa, yksilön hyvinvointi ja mahdollisimman omatoiminen elämä ovat toiminnan kulmakiviä. Vetrealle on tärkeää, että jokainen asukas voi asua ja elää kuten haluaa, sekä keskittyä itselleen tärkeisiin asioihin. Teknologiaa käytetään hoitotyön tukena muun muassa viriketoiminnassa sekä turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvissä ratkaisuissa. Yhteisöllisyyden mahdollistaa yksikön yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä piha- ja terassialueet, joissa asukkaat voivat viettää aikaa naapureiden sekä henkilökunnan kanssa.

VetreaElo Veerassa on 21 asuntoa, joista yksi kuuden asunnon siipi on tarkoitettu kehitysvammaisille asukkaille, 14 asuntoa vammautuneille asukkaille ja yksi asunto lyhytaikaiseen palveluasumiseen. Asuntojen koot vaihtelevat 22,4–24,8 m2 välillä. Jokaisessa asunnossa on oma wc ja kylpyhuone sekä varaus minikeittiölle. Asukkaat kalustavat asuntonsa itse omilla huonekaluilla ja tekstiileillä. Esteettömät saunatilat mahdollistavat saunomisen apuvälineitä käyttäville sekä vilvoittelun ulkoterassilla. Suurimmassa osassa asunnoista on myös kulku suoraan omalle terassille, jossa voi nauttia luonnon läheisyydestä ja viihtyisästä pihapiiristä. Ulkoympäristöön on panostettu kasvisuunnittelulla ja luomalla kulkuväyliä ja polkuja hoivatalon läheisyyteen.

VetreaElo Veeran asukkaaksi voi hakeutua akuuttikuntoutusvaiheen jälkeen, suoraan kotoa tai muista palveluyksiköistä. Asukkaaksi hakeudutaan palveluohjauksen ja vammaispalveluiden kautta. VetreaElo Veeran asumispalvelut luokitellaan tehostetuksi palveluasumiseksi.

VetreaElo Veera sijaitsee Skinnarilassa hyvien palveluiden, julkisten liikenneyhteyksien ja ulkoilumaastojen läheisyydessä. Asumispalveluyksikön sisäilmeen on suunnitellut tunnettu kuopiolainen arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo, jonka suunnittelemat hoivatalot on luotu kokonaisvaltaisesti toimiviksi edistämään hyvinvointia ja terveyttä, unohtamatta elämyksellistä tilakokemusta. Rakennuksissa valoisuus, väljyys ja miellyttävän rauhalliseksi luotu äänimaailma yhdistyvät omaleimaiseen suunnitteluun. Tilat on suunniteltu mieleenpainuviksi paikoiksi, joissa viihtyisyys ja toimivuus kulkevat käsi kädessä.

Lue lisää VetreaElo -konseptista
Lue lisää elämästä VetreaElo -talossa

Lisätietoja, tutustumiskäynnit ja asumispalvelupaikan varaukset:
Sanna Nurmiainen, yksikön päällikkö, puh. 040 136 1237, sanna.nurmiainen@vetrea.fi

VetreaElo Veera on Lappeenrannan Skinnarilaan syyskuussa 2018 avautunut palvelukoti vaikeavammaisille henkilöille.

Yksikön päällikkö
Sanna Nurmiainen
Puh. 040 136 1237
sanna.nurmiainen@vetrea.fi

Vetrea Palvelukokonaisuus / VetreaElo Veera, Lappeenranta

 • VetreaElo -palvelukodit ovat tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat vammautuneet esimerkiksi liikenneonnettomuudessa tai neurologisen sairauden seurauksena. Asukkaaksi voi hakeutua akuutin kuntoutusvaiheen jälkeen tai myös muista palveluyksiköistä.

  Tutustu VetreaElo -palvelukodin tiloihin:

  Katso asukkaamme Juuson tarina kuntoutumisesta:

  VetreaElo -konsepti on luotu asukkaiden tarpeet tarkasti huomioiden

  • Mahdollisuus elää omannäköistä, hyvää elämää
   Muuttunut elämäntilanne asettaa arjelle uudet vaatimukset. VetreaElo tulee vastaamaan asukkaidensa tarpeeseen pysyvästä kodista, joka muokkautuu vamman tai sairauden kehityksen mukaan. Asunto tuntuu kodilta, kun rakennusvaiheessa voi vaikuttaa värivalintoihin ja tutustua tiloihin sekä suunnitelmiin etukäteen. Mielestämme hyvä elämä rakentuu siitä, että saa harrastaa ja elää omannäköistään arkea – joka päivä.
  • Esteettömät, kauniit tilat luonnonläheisessä ympäristössä
   Palvelukodin sisäilmeen ja elämyksellisen ympäristön on suunnitellut tunnettu kuopiolainen arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo. Rakennuksissa valoisuus, väljyys ja miellyttävän rauhalliseksi luotu äänimaailma yhdistyvät omaleimaiseen suunnitteluun. Tilojen viihtyisyys ja toimivuus kulkevat käsi kädessä. Luontokokemuksen voi kokea myös sisätiloissa sekä ympäröivää luontoa on mahdollista ihastella ja tarkastella myös menemättä ulos.
  • Moniammatillinen hoitotiimi tukena
   VetreaElo-palvelukonseptissa korostuvat Vetrean palvelun kulmakivet; laatu ja vaikuttavuus. Kuntoutamme, aktivoimme ja kuljemme ihmisen rinnalla huolehtien ja huomaten. Vetrean valtakunnalliseen moniammatilliseen tiimiimme kuuluu terapeutteja, kuntoutuksen ja terveyden asiantuntijoita, lääkäreitä ja hoitajia. Heidän avullaan asiakkaamme voi suunnitella itselleen juuri omiin tarpeisiinsa sopivan kuntoutuksen sisällön.
  • Teknologia apuna
   Käytämme toimintamme tukena uusinta teknologiaa edesauttamaan asukkaidemme hyvinvointia.

  VetreaElo -perheeseen kuuluu kuusi palvelukotia

  VetreaElo Olavi, Savonlinna
  VetreaElo Martti, Jyväskylä
  VetreaElo Alvar, Jyväskylä
  VetreaElo Veera, Lappeenranta
  VetreaElo Maria, Kuopio
  VetreaElo Veikko, Lahti


  Avaamme syksyllä 2019:

  VetreaElo Albert, Porvoo
  VetreaElo Einar, Kangasala

  Lue lisää elämästä VetreaElo -talossa:

  VetreaElo Mariassa kodinomaista rivitaloelämää

  Tuomme arkeesi paitsi apua, myös hymyä ja läsnäoloa!

   


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä