VetreaElo Olavi

VetreaElo Olavi tarjoaa pitkäaikaista asumispalvelua vammautuneille ja neurologisia sairauksia sairastaville henkilöille. Vetrealle on tärkeää, että jokainen asukas voi elää ja asua kuten haluaa sekä keskittyä itselle tärkeisiin asioihin. Jokaisen asukkaan yksilöllinen palveluntarve huomioidaan toiminnassa ja uutta teknologiaa käytetään hoitotyön tukena mm. viriketoiminnassa sekä turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvissä ratkaisuissa. Laadukkaan hoivan ja kuntoutuksen lisäksi asukas voi halutessaan valita omaa kuntoutusta tukevia lisäpalveluita Vetrean laajasta tarjonnasta. Yhteisöllisyyden mahdollistaa yksikön yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, joissa asukkaat voivat viettää aikaa naapureiden sekä henkilökunnan kanssa. Ryhmämuotoinen asuminen mahdollistaa sosiaalisten kontaktien ylläpitämisen.

VetreaElo Olavi tarjoaa ympärivuorokautista, pysyväisluontoista tehostetun palvelun asumista. Palvelukodin esteettömät asunnot on tarkoitettu vammautuneille ja mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat arkeensa erityistä apua ja tukea. Jokaisessa 20 m2:n kokoisessa asunnossa on oma wc ja kylpyhuone. VetreaElo Olavi sijaitsee viihtyisällä omakotitaloalueella Savonlinnan hyvinvointikeskittymässä terveysaseman ja keskussairaalan välittömässä läheisyydessä.

Lue lisää VetreaElo -konseptista
Lue lisää elämästä VetreaElo -talossa

Vammautuneiden asumisyksiköt Akseli ja Pikku-Akseli

Akselin ja Pikku-Akselin asunnot on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat vammautuneet esimerkiksi liikenneonnettomuudessa tai neurologisen sairauden seurauksena. Asukkaaksi voi hakeutua akuuttikuntoutusvaiheen jälkeen, suoraan kotoa tai myös muista palveluyksiköistä. Palveluasumiseen hakeudutaan oman kotikunnan vammaispalveluiden tai palveluohjauksen kautta.

Vammautuneiden asumisyksikkö Akseli Savonlinnassa tarjoaa kodin viidelletoista asukkaalle. Ryhmämuotoinen asuminen takaa sosiaalisten kontaktien ylläpidon. Jokaisen ihmisen omat voimavarat pyritään ottamaan käyttöön ja näin edistämään itsenäisyyttä ja oman elämänhallintaa mahdollisimman pitkälle.

Pikku-Akseli on viiden asukkaan pienryhmäkoti, joka tarjoaa asunnon nuorille vammautuneille. Palvelussa katse luodaan tulevaisuuteen, tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä riittävien tukitoimien turvin. Jokaisen asukkaan kohdalla suunnitellaan ja toteutetaan arkea niin, että kaikessa toiminnassa on läsnä kuntouttava toiminta.

Eerikki

Mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö Eerikki tarjoaa yhteisöllistä asumista kymmenelle asukkaalle. Ryhmämuotoinen asuminen takaa sosiaalisten kontaktien ylläpidon. Toiminta on ennaltaehkäisevää ja asukkaiden toimintakyvyn ylläpitoa ohjataan asiakaslähtöisen hoidon keinoin. Kodinhoitopalveluiden, perushoivan ja huolenpidon lisäksi asiakkaiden erityistarpeisiin vastataan päihde- ja mielenterveysongelmien hoidossa.

Jokaisen asukkaan arkea suunnitellaan ja toteutetaan niin, että kaikessa toiminnassa on läsnä kuntouttava toiminta. Kuntouttavan toiminnan tarkoituksena on tukea jokaisen asukkaan omia voimavaroja, lisäten asukkaiden elämänhallintaa sekä osallisuutta yhteiskunnassa. Henkilöstö on paikalla Eerikissä ympäri vuorokauden.

VetreaElo Olavi tarjoaa palvelua vammautuneille ja mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat arkeensa erityistä apua ja tukea.

Yksikön päällikkö
Riitta Hirsikangas
Puh. 044 531 9455
riitta.hirsikangas@hoivakymppi.fi

Vetrea Palvelukokonaisuus / VetreaElo Olavi, Savonlinna

 • VetreaElo -palvelukodit ovat tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat vammautuneet esimerkiksi liikenneonnettomuudessa tai neurologisen sairauden seurauksena. Asukkaaksi voi hakeutua akuutin kuntoutusvaiheen jälkeen tai myös muista palveluyksiköistä.

  Tutustu VetreaElo -palvelukodin tiloihin:

  Katso asukkaamme Juuson tarina kuntoutumisesta:

  VetreaElo -konsepti on luotu asukkaiden tarpeet tarkasti huomioiden

  • Mahdollisuus elää omannäköistä, hyvää elämää
   Muuttunut elämäntilanne asettaa arjelle uudet vaatimukset. VetreaElo tulee vastaamaan asukkaidensa tarpeeseen pysyvästä kodista, joka muokkautuu vamman tai sairauden kehityksen mukaan. Asunto tuntuu kodilta, kun rakennusvaiheessa voi vaikuttaa värivalintoihin ja tutustua tiloihin sekä suunnitelmiin etukäteen. Mielestämme hyvä elämä rakentuu siitä, että saa harrastaa ja elää omannäköistään arkea – joka päivä.
  • Esteettömät, kauniit tilat luonnonläheisessä ympäristössä
   Palvelukodin sisäilmeen ja elämyksellisen ympäristön on suunnitellut tunnettu kuopiolainen arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo. Rakennuksissa valoisuus, väljyys ja miellyttävän rauhalliseksi luotu äänimaailma yhdistyvät omaleimaiseen suunnitteluun. Tilojen viihtyisyys ja toimivuus kulkevat käsi kädessä. Luontokokemuksen voi kokea myös sisätiloissa sekä ympäröivää luontoa on mahdollista ihastella ja tarkastella myös menemättä ulos.
  • Moniammatillinen hoitotiimi tukena
   VetreaElo-palvelukonseptissa korostuvat Vetrean palvelun kulmakivet; laatu ja vaikuttavuus. Kuntoutamme, aktivoimme ja kuljemme ihmisen rinnalla huolehtien ja huomaten. Vetrean valtakunnalliseen moniammatilliseen tiimiimme kuuluu terapeutteja, kuntoutuksen ja terveyden asiantuntijoita, lääkäreitä ja hoitajia. Heidän avullaan asiakkaamme voi suunnitella itselleen juuri omiin tarpeisiinsa sopivan kuntoutuksen sisällön.
  • Teknologia apuna
   Käytämme toimintamme tukena uusinta teknologiaa edesauttamaan asukkaidemme hyvinvointia.

  VetreaElo -perheeseen kuuluu kuusi palvelukotia

  VetreaElo Olavi, Savonlinna
  VetreaElo Martti, Jyväskylä
  VetreaElo Alvar, Jyväskylä
  VetreaElo Veera, Lappeenranta
  VetreaElo Maria, Kuopio
  VetreaElo Veikko, Lahti


  Avaamme syksyllä 2019:

  VetreaElo Albert, Porvoo
  VetreaElo Einar, Kangasala

  Lue lisää elämästä VetreaElo -talossa:

  VetreaElo Mariassa kodinomaista rivitaloelämää

  Tuomme arkeesi paitsi apua, myös hymyä ja läsnäoloa!

   


 • Mielenterveyskuntoutujien palvelukodeissa korostuu yhteisöllisyys. Yhdessä päivää suunnittelemalla ja tekemällä arjesta muodostuu mielekäs kokonaisuus.

  Laadimme kanssasi yksilöllisesti suunnitellun päiväohjelman, jossa huomioimme kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä. Saat meiltä tarvitsemasi avun ja tuen, jonka tarvetta arvioimme yhdessä säännöllisesti.

  Vetrean palveluissa pääset osallistumaan monipuoliseen viriketoimintaan, joka virkistää mieltä ja ylläpitää sosiaalisia taitoja. Pääset myös vaikuttamaan yhteisösi toimintaan ja arjen suunnitteluun säännöllisesti pidettävien asukaskokouksien kautta.


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä