VetreaElo Martti

Vetrean palvelu- ja ryhmäkodit tarjoavat turvallista ja virikkeellistä asumista ikäihmisille, kehitysvammaisille ja muistisairaille, joilla on tarvetta tehostettuun palveluasumiseen ja ympärivuorokautiseen hoivaan. Yksiköiden kodinomainen tunnelma ja asuinympäristö sekä ammattitaitoinen henkilökunta mahdollistavat hyvän olon ja elämän.

Henkilöstömme ymmärtää ikäihmisten, kehitysvammaisten ja muistisairaiden tarpeet kokonaisvaltaisesti ja työskentelee laadukkaan hoitotyön periaatteita ja arvoja noudattaen.
Ryhmäkodeissa tehdään asukkaiden yksilöllisyyden huomioivaa kuntoutustyötä, tarjotaan päivätoimintaa ja arjen askareita asukkaan omien voimavarojen mukaan.

Palvelukodeissa elämme tavallista arkipäivää iloineen ja suruineen. Syntymäpäivät, juhlapyhät, vierailevat esiintyjät ja ohjattu virikkeellinen toiminta luovat iloa ja yhdessä tekemisen tunnelmaa. Tavoitteenamme on mahdollistaa asukkaiden yksilöllinen elämä yhteisöllisessä ilmapiirissä, iän, sairauden tai vamman aiheuttamat toimintakyvyn muutokset huomioiden.

Vuonna 2014 Jyväskylän Palokkaan valmistunut vammautuneille suunnattu palvelukoti Villa Martti (nyk. VetreaElo Martti) sijaitsee rauhallisella asuinalueella hyvien kulkuyhteyksien päässä palveluista. Jokaisella asukkaalla on käytössään oma huone sekä kylpyhuone- ja wc-tilat. Osassa huoneista on oma minikeittiö. Nykyaikaiset ja esteettömät tilat on suunniteltu vammautuneille sopiviksi. Yhteisöllisyyden mahdollistaa palvelukodin yhteinen oleskelu- ja ruokailutila, jossa asukkaat voivat viettää aikaa naapureiden sekä palvelukodin henkilökunnan kanssa.

VetreaElo Martti on vammautuneille suunnattu palvelukoti Jyväskylän Palokassa.

Yksikön päällikkö
Sanna Pekki
Puh. 044 531 9631
sanna.pekki@vetrea.fi

Vetrea Palvelukokonaisuus / VetreaElo Martti

 • VetreaElo -kodit ovat tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat vammautuneet esimerkiksi liikenneonnettomuudessa tai neurologisen sairauden seurauksena. Asukkaaksi voi hakeutua akuutin kuntoutusvaiheen jälkeen tai myös muista palveluyksiköistä.

  VetreaElo -konsepti on luotu asukkaiden tarpeet tarkasti huomioiden:

  • Mahdollisuus elää omannäköistä, hyvää elämää
   Muuttunut elämäntilanne asettaa arjelle uudet vaatimukset. VetreaElo tulee vastaamaan asukkaidensa tarpeeseen pysyvästä kodista, joka muokkautuu vamman tai sairauden kehityksen mukaan. Asunto tuntuu kodilta, kun rakennusvaiheessa voi vaikuttaa värivalintoihin ja tutustua tiloihin sekä suunnitelmiin etukäteen. Mielestämme hyvä elämä rakentuu siitä, että saa harrastaa ja elää omannäköistään arkea – joka päivä.
  • Esteettömät, kauniit tilat luonnonläheisessä ympäristössä
   Asumispalveluyksikön sisäilmeen ja elämyksellisen ympäristön on suunnitellut tunnettu kuopiolainen arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo. Rakennuksissa valoisuus, väljyys ja miellyttävän rauhalliseksi luotu äänimaailma yhdistyvät omaleimaiseen suunnitteluun. Tilojen viihtyisyys ja toimivuus kulkevat käsi kädessä. Luontokokemuksen voi kokea myös sisätiloissa sekä ympäröivää luontoa on mahdollista ihastella ja tarkastella myös menemättä ulos.
  • Moniammatillinen hoitotiimi tukena
   VetreaElo-palvelukonseptissa korostuvat Vetrean palvelun kulmakivet; laatu ja vaikuttavuus. Kuntoutamme, aktivoimme ja kuljemme ihmisen rinnalla huolehtien ja huomaten. Vetrean valtakunnalliseen moniammatilliseen tiimiimme kuuluu terapeutteja, kuntoutuksen ja terveyden asiantuntijoita, lääkäreitä ja hoitajia. Heidän avullaan asiakkaamme voi suunnitella itselleen juuri omiin tarpeisiinsa sopivan kuntoutuksen sisällön.
  • Teknologia apuna
   Käytämme toimintamme tukena uusinta teknologiaa edesauttamaan asukkaidemme hyvinvointia.
  VetreaElo_Alvar_©Partanen & Lamusuo Oy_5_390x278
  ©Partanen & Lamusuo Oy

  Tutustu VetreaElo -taloihimme:
  VetreaElo Maria, Kuopio
  VetreaElo Veera, Lappeenranta
  VetreaElo Olavi, Savonlinna
  VetreaElo Martti, Jyväskylä

  VetreaElo Alvar, Jyväskylä

  Avaamme keväällä 2019 uuden talon, VetreaElo Veikon, Lahteen!

  Lue lisää elämästä VetreaElo -talossa:
  VetreaElo Mariassa kodinomaista rivitaloelämää

  Tuomme arkeesi paitsi apua, myös hymyä ja läsnäoloa!

  VetreaElo_Alvar_© Partanen & Lamusuo Oy
  © Partanen & Lamusuo Oy

   


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä