Vetrea Terveyden uusi Jyväskylän yksikkö tulee uudella tavalla yhdistämään asumisen ja kuntoutumisen

Vetrea Terveys Oy jatkaa asiakkaiden hyvinvoinnin tukemista vahvistamalla palvelutarjontaansa Jyväskylässä. Rakennustyöt ovat alkaneet Kuokkalassa, Sulkulan kaupunginosassa. Uusi yksikkö tulee mahdollistamaan yksilöllisen arjen, asumisen ja elämän.

Kyvyt ja pärjääminen vaihtelevat, mutta Vetrean kanssa voi elää täydesti ja yksilöllisesti. Uuteen rakennettavaan yksikköön valmistuu 17 ympärivuorokautista, pysyväisluontoista tehostetun palvelun kotia sekä yksi huone asumisvalmennukseen tai intervalliasumiseen. Asuntojen koot vaihtelevat 25–27,5 m2 välillä ja ne muovautuvat asukkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisessa asunnossa on mm. varaus minikeittiölle ja suurimmassa osassa on oma uloskäynti terassille, jossa voi nauttia itse keitettyä aamukahvia ja seurata päivän kulkua.

Asunnot on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat vammautuneet esimerkiksi liikenneonnettomuudessa tai neurologisen sairauden seurauksena. Asukkaat valitaan kaupungin palveluohjauksen kautta. Asukkaaksi voi hakeutua akuuttikuntoutus vaiheen jälkeen tai myös muista palveluyksiköistä. Asumispaikan varaaminen on jo mahdollista.

Hankkeen sisäilmeen on suunnitellut tunnettu kuopiolainen arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo, jonka suunnittelemat hoitorakennukset on luotu kokonaisvaltaisesti toimiviksi edistämään hyvinvointia ja terveyttä unohtamatta elämyksellistä tilakokemusta. Rakennuksissa valoisuus, väljyys ja miellyttävän rauhalliseksi luotu äänimaailma yhdistyvät omaleimaiseen suunnitteluun. Tilat on suunniteltu mieleenpainuviksi paikoiksi, jossa viihtyisyys ja toimivuus kulkevat käsi kädessä.

Tavanomaisen käytännön mukaan kaupunki vastaa kuntalaistensa hoivan osuuden kustannuksista ja asukas maksaa vuokran ja ruoan. Kuntoutus- ja hyvinvointipalveluja asukas voi ostaa tarpeen mukaan. Vetrean toiminnan kulmakivenä on moniammatillinen kuntoutumista tukeva hoitotyö. Asukkaan toimintakykyä pyritään pitämään yllä arjen askareissa. Asukas voi jatkaa asumista samassa yksikössä läpi elämän palvelutarpeen muutoksista huolimatta. Samalla periaatteella Vetrean palveluyksiköistä toimivat jo VetreaElo Olavi Savonlinnassa ja VetreaElo Martti Jyväskylässä.

Vetrea tekee työtä rajoja rikkoen, alaa uudistaen ja tulevaisuuden ratkaisuja rohkeasti kehittäen.

Lisätietoja antaa:

Liiketoimintajohtaja Sanna Aleksejev, puh. 044 531 9605, sanna.aleksejev@vetrea.fi

Yksikön päällikkö
Sanna Pekki
Puh. 044 531 9631
sanna.pekki@vetrea.fi

Vetrea Palvelukokonaisuus / VetreaElo Alvar

  • Vammautuneille suunnatuissa palvelukodeissamme eletään mielekästä ja täyttä arkea. Kuntouttavalla ja asiakaslähtöisellä hoitotyöllä sekä lämminhenkisellä kanssakäymisellä edistämme aktiivisuutta, osallisuutta ja omatoimisuutta.

    Vetreassa palvelut suunnitellaan ja toteutetaan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioiden. Meillä palvelupaketista räätälöidään juuri sinun tarpeita vastaava kokonaisuus, jossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti hyvinvointiisi liittyvät tekijät.

    Palvelukotimme ovat suunniteltu esteettömiksi. Ryhmämuotoinen asuminen mahdollistaa sosiaalisen vuorovaikutuksen henkilökunnan sekä naapureiden kanssa. Palvelukodeissamme sinun on turvallista asua. Ammattitaitoinen henkilökunta on saatavilla ympäri vuorokauden.

    Tuomme arkeesi paitsi apua, myös hymyä ja läsnäoloa!


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä