Vetrea kotipalvelut tarjoaa monipuolisia ja kattavia palveluita asiakaskoteihin. Laatu ja luotettavuus ovat kotipalvelumme kulmakivet ja kanssamme on joustava ja helppo asioida. Suunnittelemme palvelumme yksilöllisesti ja ammattitaidolla, asiakkaidemme henkilökohtaisten toiveiden ja elämäntilanteen mukaan. Vetrea kotipalveluita saa usealla paikkakunnalla. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Palveluesimies
Virpi Ihanus
Puh. 044 783 5681
virpi.ihanus@vetrea.fi

Vetrea Palvelukokonaisuus / Vetrea kotipalvelut Kuopio

 • Kotipalvelumme kattaa kotityöpalvelut siivouksesta ruoanlaittoon ja pyykinpesusta kodin huoltotehtäviin. Suunnittelemme palvelumme yksilöllisesti toiveiden ja elämäntilanteen mukaan. Siksi saat aina juuri sinun tarpeisiin sopivaa apua kotiin ja juuri silloin, kun sitä eniten tarvitset.


 • Siivouspalvelut laatutakuulla

  Jätä kotisiivous ammattilaiselle – toteutamme toiveesi siististä ja puhtaasta kodista. Siivoamme kaikenkokoisia koteja asiakkaidemme yksilöllisten tarpeiden mukaan, joustavasti, täsmällisesti ja tehokkaasti.

  Teemme kanssasi siivoussopimuksen perheesi toiveiden ja odotusten mukaisesti. Siivoussopimuksessa sovitaan säännöllisestä ylläpitosiivouksesta. Voit myös tilata kertasiivouksen tai ikkunanpesun.

  Siivoamme sopimuksen mukaan joko asiakkaan tai yrityksemme välineillä ja aineilla. Työntekijämme ohjaavat oikeanlaisten tuotteiden ja välineiden hankinnassa. Saat kotisi siistiksi ja puhtaaksi sovittuna ajankohtana.

  Meillä on luotettavat ja osaavat työntekijät. Voit huoletta jättää kotisi vastuullemme. Vahinkojen varalta yrityksellä on asianmukainen kattava vastuuvakuutus. Annamme työllemme laatutakuun – mikäli et ole tyytyväinen siivouksen laatuun, siivoamme kotisi uudelleen.


 • Pesemme ikkunat sekä parveke- ja terassilasit huolella kirkkaiksi. Ikkkunoiden pesusta voi saada kotitalousvähennyksen (40% v. 2020).


 • Kaipaatko sinä tai läheisesi kotiruoan tai tuoreiden leivonnaisten tuoksua kotiin? Jos voimavarat tai osaaminen eivät riitä ruoanlaittoon tai leipomiseen, tulemme mielellämme avuksi. Tuoreen ruoan ja leivonnaisten tuoksu lisää kodikkuutta.

  Ruokahalu heikkenee usein vanhetessa tai koska ruoka on ollut liian kauan yksipuolista tai ravintoköyhää. Otamme mielellämme mukaan myös iäkkään tai vammautuneen asiakkaan ruokakauppaan, ohjaamme ruoka-aineiden valinnassa ja valmistamme ruokaa sekä leivomme asiakaskodissa tarvittaessa useammaksi päiväksi yhdessä asiakkaan kanssa.

  Monipuolinen ruoka, kaupassa käynti ja ruoanvalmistukseen osallistuminen tuo mielekästä tekemistä arkeen. Tuoreen, juuri valmistuneen ruoan ja leivonnaisten tuoksu herättävät ruokahalun ja lisäävät hyvinvointia.


 • Kotipalvelun asiakkaana palvelemme sinua myös pyykkihuoltoon liittyvissä asioissa. Otamme pyykit mukaamme kotikäynnillä ja tuomme puhtaat vaatteet takaisin sovitusti tulevan kotikäynnin yhteydessä.

  Pyykkihuoltoon kuuluu likaisen pyykin kuljetus, pyykin lajittelu ja pesu, pyykin kuivatus, puhtaan pyykin silitys, mankelointi ja viikkaus sekä puhtaan pyykin kuljetus takaisin asiakkaalle.

  Otamme myös huomioon toiveet pyykin käsittelylle (mm. pyykinpesuaine, huuhteluaine).


 • Omassa kodissa tai mökillä on ihana olla. Joskus kodin ja pihapiirin hoitaminen ja ylläpito käyvät kuitenkin liian raskaiksi tai niihin ei haluta käyttää kaikkea vapaa-aikaa. Päivittäisiin toimiin saa apua kotipalvelun työntekijöiltämme. Jos tarvitset apua puutarhan kevät- tai syyskunnostuksessa, lehtien haravoinnissa, lumen luonnissa, pensasaidan leikkauksessa, räystäskourujen puhdistuksessa, pesukoneen nukkasihdin puhdistuksessa, puiden kantamisessa tai vaikka takan lämmityksessä, tulee avuksesi kotitalonmies.

  Kotitalonmiehemme hoitaa kotisi ja pihapiirisi myös poissa ollessasi. Hän pitää kodin asutun näköisenä ja vie esim. postit laatikosta sisälle kotiisi. Kotitalonmiespalveluitamme saat myös mökille tai vapaa-ajan asunnolle.

  Kotitalonmiespalveluistamme voit saada myös kotitalousvähennystä (40% v. 2020). Autamme ja opastamme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

  Veteraanit huomio: voitte saada kotitalonmiespalveluita palvelusetelillä, jota voitte tiedustella kotikunnastanne.

  Kotitalonmiespalveluitamme on tarjolla Iisalmessa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Savonlinnassa ja Siilinjärvellä.


 • Lapsiperheissä arki on joskus vaikea järjestää ilman ulkopuolista apua. Vanhempien voi olla vaikeaa löytää yhteistä aikaa, ja silloin tällöin pieni loma perheen arjesta on tarpeen.

  Tutut, turvalliset ja luotettavat lastenhoitajamme tulevat perheesi tueksi kotiin:
  – hoitamaan lapsia
  – saattamaan lapsia kouluun, päivähoitoon, harrastuksiin ja takaisin kotiin
  – hoitamaan sairasta lasta
  – ulkoilemaan lasten kanssa, esim. jos vanhempi on sairaana
  – osallistumaan kotitöiden tekemiseen: pyykinpesu, ruoanlaitto, siivous, ikkunanpesu, jne.
  – ohjaamaan kotitöissä. Henkilökuntamme opastaa mm. vaivattomaan ruoanlaittoon ja kotiruoan valmistamiseen.

  Lastenhoitopalveluistamme voit saada myös kotitalousvähennystä (40% v. 2020). Autamme ja opastamme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

  Lastenhoitopalveluitamme on tarjolla Iisalmessa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Savonlinnassa ja Siilinjärvellä. Katso alta yksikkökohtaiset yhteystiedot.


 • Turvallinen ja ammattitaitoinen hoitajamme tulee kotiin hoitamaan sairasta lasta silloin, kun vanhempien on mentävä töihin tai opiskeluiden pariin. Hoitajamme ovat tottuneita hoitamaan eri-ikäisiä lapsia ja erilaisia sairauksia. Sairaan lapsen hoitopalvelua on mahdollista saada 24h/7vrk.


 • Kotona tutussa ympäristössä sairastaminen ja toipuminen on mukavampaa kuin sairaalassa. Sairaanhoitajan palvelut on mahdollista saada myös kotiin.


 • Kotisairaanhoito toteutetaan aina lääkärin antamien hoito-ohjeiden mukaan. Meillä on monipuolinen ja pitkäaikainen kokemus kotisairaanhoidosta ja yhteistyöstä sekä kunnallisten että yksityislääkäreiden kanssa.

  Kotisairaanhoitajamme voivat toteuttaa lääkehoidon kotona. Tavanomaisen lääkkeiden jaon lisäksi myös lääkeinjektiot (mm. insuliinin pistäminen, rokotukset), suonensisäinen lääkitys sekä nestehoito onnistuvat. Kysy rohkeasti lääkäriltäsi, voitko siirtyä kotihoitoon kotisairaanhoitajamme turvin.

  Kotisairaanhoitajamme ottavat kotona myös verikokeet. Näytteiden käsittelyn jälkeen huolehdimme tutkimustulosten kysymisestä sekä lääkärin antamien lääke- ja hoito-ohjeiden tiedottamisesta ja toteuttamisesta asiakkaallemme.

  Uusimme reseptit, haemme lääkkeet apteekista, jaamme lääkkeet dosettiin ja seuraamme lääkehoidon toteutumista sekä vaikutuksia esim. mittaamalla verenpaineen säännöllisesti.

  Opastamme ja avustamme myös erilaisten haavojen ja avanteiden hoidossa.

  Tuttu kotisairaanhoitaja tietää asiasi ja hänen avustuksellaan sinun on turvallista sairastaa myös kotona.


 • Kotiin annettavan saattohoidon avulla asiakas voi sairastaa elämänsä loppuvaiheessa omassa kodissaan, tutussa ja rakkaassa elinympäristössään läheisten ja ystävien läheisyydessä.

  Voimme hoitaa kotona hyvinkin huonokuntoisia potilaita. Saattohoidon tavoite on tarjota jatkuvaa ja turvallista oireiden hoitoa, joka kunnioittaa kuolevan ihmisarvoa ja yksilöllisyyttä.

  Saattohoidossa otetaan huomioon myös potilaan läheiset. Sovimme  hoitosuhteen alkaessa siitä, miten toimitaan kuoleman lähestyessä, niin asiakkaan kuolema on usein rauhallinen.


 • Vetrealla on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus sekä asiantuntemus hengityskoneessa ja hengityksen tukihoidossa olevien potilaiden hoitamisesta. Potilaan hoito voi tapahtua joko hänen omassa kodissa tai palveluasumisen yksiköissämme.

  Olemme tottuneet tekemään moniammatillista yhteistyötä erikoissairaanhoidon lääkäreiden sekä muiden asiantuntijoiden kanssa kokonaisvaltaisen hoidon turvaamiseksi.

  Potilaan hoitorinkiin tarvittavien työntekijöiden osaamisen varmistamme riittävällä perehdytyksellä ja koulutuksella yhteistyössä erikoissairaanhoidon kanssa. Kaikki hoitorinkiin valittavat hoitajat saavat vähintään kahden viikon mittaisen perehdytyksen potilaan hoitoon.

  Turvaamme turvallisen asumisen omassa kodissaan tai palveluasumisemme piirissä samojen tuttujen hoitajien toimesta. Huolehdimme myös riittävät asiointi- ja virkistyspalvelut potilaalle yleiskunnon ja voinnin mukaisesti.

  Tutustu asiakastarinaan pienestä Eikasta ja hänen perheestään

  Hengityskoneessa olevien  ja hengityksen tukihoidossa olevien potilaiden hoidon erityispiirteisiin liittyvissä kysymyksissä vastaa:

  Pirjo Kettunen, liiketoimintajohtaja
  Puh. 044 531 9601


 • Kotihoitopalvelumme antavat aikaa, turvaa ja apua sinulle tai läheisillesi. Toimimme avustajina arjen tilanteissa ja asioinnissa sekä ulkoilu- ja virkistäytymisapuna. Läheisen hoivan lisäksi mahdollistamme omaishoitajan vapaapäivät ja lomat.


 • Henkilökuntamme tulee asiakkaan tueksi asiointikäynnille esimerkiksi virastoon, apteekkiin, lääkäriin tai kauppaan. Avustajamme mukanaolo helpottaa asiointia ja tekee siitä turvallista.

  Avustajamme tulee kotiin, auttaa tarvittaessa pukemisessa ja valmistautumisessa, tilaa taksin, on mukana koko asiointikäynnin ajan, avustaa ilmoittautumisessa ja virastoasioinnissa, siirtymisessä yksiköstä toiseen (esim. sairaalakäynnillä), on mukana paluumatkalla ja avustaa kotiin saapumiseen liittyvissä asioissa.


 • Vammaisella on oikeus henkilökohtaiseen apuun, jos hän omasta mielestään sitä tarvitsee (ns. subjektiivinen oikeus). Apu on vammaiselle maksutonta.

  Henkilökohtainen avustaja on itsenäisen elämän mahdollistaja vammaiselle henkilölle, antaen apua arkeen liittyvissä toimissa. Palvelu on esimerkiksi tukea päivittäisissä toimissa, apua henkilökohtaisen hygienian hoidossa, ruoan valmistuksessa, ruokailussa, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä.

  Henkilökohtaisen avun myöntää henkilön kirjallisesta hakemuksesta asuinkunnan sosiaalityöntekijä erillisellä päätöksellä. Voit hankkia palvelun Vetrealta palvelusetelillä niillä paikkakunnilla, joilla palveluseteli on käytössä.

  Avustajapalveluita voivat saada myös iäkkäät ja pitkäaikaissairaat.


 • Turvalliset ja ammattitaitoiset hoitajamme saattavat lapset kouluun, harrastuksiin tai päiväkotiin tai takaisin kotiin. Saattajapalvelut on tarkoitettu myös iäkkäille, sairaille tai vammautuneille helpottamaan esim. virastoissa asiointia, kauppakäyntiä tai sairaala- ja lääkärikäyntejä.


 • Tuemme läheistään hoitavan omaisen jaksamista ja autamme koko perhettä selviytymään arjessa. Tarkoituksena on läheisen hoivan lisäksi antaa hoitavalle omaiselle levähdystauko. Asiakkaita voivat olla fyysisesti vammaiset lapset, nuoret, aikuiset ja ikääntyneet henkilöt, kehitysvammaiset aikuiset tai lapset, dementiaa sairastavat henkilöt, mielenterveyskuntoutujat sekä heidän omaisensa.

  Työntekijämme hoitaa ja auttaa läheistä sillä aikaa, kun omainen vapautetaan nauttimaan hänelle kuuluvista lakisääteisistä ja muista vapaapäivistään.

  Vetrean kautta saat ammattitaitoisen ja turvallisen hoitajan kotiin. Joissakin kunnissa vapaapäivät voi maksaa myös palvelusetelillä.


 • Laadukkaat ateriapalvelut Vetrealta

  Vetrea toimittaa maistuvat ja terveelliset ateriat kotiin kuljetettuina. Voit tilata meiltä säännöllisen toimituksen tai yhden aterian kerrallaan. Palvelu ei sido sinua. Syö monipuolisesti ja nauti herkullisista ja ravitsevista annoksista.

  Hinta 11,50 eur sisältää aina pääruoan, salaatin sekä jälkiruoan.

  Maittava ruoka valmistetaan asumispalveluyksiköittemme keittiöissä, joista kotipalvelun työntekijät kuljettavat ne asiakaskoteihin. Tarvittaessa he myös annostelevat annoksen lautaselle ja lämmittävät sen.

  Kuljetamme aterian asiakkaan toiveiden mukaisesti erikoisruokavaliot huomioon ottaen 0-10 km säteellä keskustasta. Lisäämme kuljetusmaksun 4,00 €, mikäli ateria kuljetetaan 10-20 km etäisyydelle. Emme valitettavasti pysty toimittamaan aterioita yli 20 km:n päähän keskustasta.

  Palvelu ei sido sinua – voit tilata säännölliset toimitukset tai vain yhden toimituskerran. Palvelun käyttöönotto tai lopettaminen onnistuu myös nopeasti vain yhdellä puhelinsoitolla.

  Katso video Vetrea Kotkan keittiöesimiehen Tiina Korpelan ajatuksia ruoan merkityksestä eri ikäisille:

  Lue myös asiantuntija-artikkeli ruoan merkityksestä ikäihmisille:
  Monipuolisen ravinnon merkitys ikäihmisten hyvinvoinnille

  Askel helpompaan arkeen – ota nyt yhteyttä ja tilaa!

  Vetrea kotipalvelut Pelakuu, Mikkeli
  keittiöesimies Eveliina Kari, p. 040 1360 751
  Linkki yksikön sivulla olevaan ruokalistaan

  Vetrea kotipalvelut Kuopio
  ateriapalvelupäällikkö Päivi Korolainen, p. 040 1361 517
  Linkki yksikön sivulla olevaan ruokalistaan

  Vetrea kotipalvelut Iisalmi
  keittiöesimies Anja Mehtonen, p. 040 1361 527

  Vetrea kotipalvelut Savonlinna
  yksikön päällikkö Sanna Korhonen, p. 044 5319 603

  Vetrea kotipalvelut Joensuu
  palveluesimies Riikka Tahvanainen, p. 040 1361 687

  Vetrea kotipalvelut Kotka
  keittiöesimies Tiina Korpela, p. 040 1360 837

  Voit soittaa halutessasi myös vaihteeseemme: p. 020 7751 360


 • Tarjoamme kotona tapahtuvaa kuntoutusta, joka kannustaa omatoimiseen toimintakyvyn ylläpitämiseen ja itsenäiseen selviytymiseen. Omaa hyvinvointia voi parantaa myös kattavilla jalkahoito- ja hierontapalveluillamme, omassa kodissa tai hoitolaitoksessa.


 • Kotikuntoutuksen tavoitteena on kotona asumisen, elämänlaadun ja elämänhallinnan tukeminen ja mahdollistaminen.

  Palvelu on tarkoitettu sinulle,

  • joka olet juuri miettimässä kotiavun tarvetta selviytyäksesi päivittäisistä toimistasi.
  • jonka kotihoidon tarve on lisääntynyt.
  • joka olet juuri kotiutunut sairaalasta ja tarvitset kuntoutusta ja apua kotiin.
  • joka tarvitset tukea omaishoitajana toimiessasi – ohjaus ergonomiassa, apuvälineiden käytössä sekä oman terveyden ja jaksamisen huomioimisessa.
  • joka haluat kuntoutuspalvelua kotiin.

  Kotikuntoutus on ennaltaehkäisevää kotiympäristössä tapahtuvaa kuntoutusta yhteistyössä sinun ja omaistesi sekä kotipalveluhenkilökunnan kanssa. Kotikuntoutuksen toteutus on itsenäisen selviytymisen tukemista, arjen toimintojen harjoittelua ja merkityksellisten asioiden tekemistä.

  Kotikuntoutus suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaan ja sitä toteuttavat eri ammattialojen asiantuntijat kuten fysioterapeutit, lähihoitajat ja sairaanhoitajat. Tarvittaessa kotikuntoutukseen yhdistetään terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä mittauksia ja testejä, kuten verenpaineen tai verensokerin mittaaminen, muistitesti tai tasapainotesti.


 • Savonlinnan, Kuopion ja Mikkelin seudulla jalkaterapiaa ja jalkahoitoa voi tilata myös koti- ja laitoskäynteinä.

  Jalkaterapia- ja jalkahoitopalvelut:

  • terveyden ja toimintakyvyn ylläpitäminen
  • jalkaongelmien ennaltaehkäisy
  • jalkojen kunnon ja jalkahoidon arviointi
  • alaraajojen toiminnan tutkiminen ja arviointi
  • iho- ja kynsimuutosten hoito
  • jalkojen omahoidon ohjaus
  • jalkaterien kevennykset ja ortoositerapia
  • tukisukkien mittaus ja käytön ohjaus
  • kenkäohjaus

  Jalkojenhoito on erityisen tarpeellista ikääntyneille ja diabetesta, reumaa, ihotauteja tai sydän- sekä verisuonisairauksia sairastaville.

  Lue artikkeli jalkojen hoidon tärkeydestä:
  Jalkojen hoidon merkitys osana yleistä terveydenhoitoa

  Ota yhteyttä ja varaa aika!

  Kuopiossa Sinua palvelee:

  Minna Ketola
  jalkahoitaja
  p. 040 136 0800

  Mikkelissä ja Savonlinnassa Sinua palvelee:

  Katri Tikka
  jalkaterapeutti
  p. 040 136 1695


 • Savonlinnan, Mikkelin ja Kuopion seudulla voi nyt tilata hierontapalvelut kotiin tai palvelutaloon.

  Klassinen hieronta on perinteinen pehmytkudosten hoitomuoto. Hieronnassa käytetään viittä perusotetta lihaskireyksien ja kivun helpottamiseksi sekä liikkuvuuden ja aineenvaihdunnan parantamiseksi. Klassinen hieronta sopii kaikille, joissakin tapauksissa harkiten. Esteenä hieronnalle voi olla mm. infektiot ja kasvaimet. Hieronnan sopivuudesta on hyvä keskustella hierojan kanssa.

  Hieronnan etuja:

  • vilkastuttaa verenkiertoa
  • vilkastuttaa nestekiertoa
  • vähentää turvotusta
  • parantaa liikkuvuutta
  • tuo lihaksiin joustavuutta
  • helpottaa erilaisia kiputiloja
  • kokonaisvaltainen rentouttava vaikutus kehoon ja keskushermostoon

   

  Soita ja varaa aika hierontaan!

  Savonlinna, Mikkeli, Lappeenranta
  p. 040 136 1695

  Kuopio
  p. 050 573 0045


 • Vetrean fysioterapeutit auttavat, kun tarvitset ammattilaisen apua ja ohjausta. Fysioterapian keinoin voidaan tehokkaasti ennaltaehkäistä ja hoitaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja vammoja sekä ylläpitää toimintakykyä.

  Fysioterapia tuo helpotusta erilaisiin särkyihin ja kiputiloihin, myös akuuteissa tilanteissa. Fysioterapia auttaa pysymään toimintakykyisenä iän karttuessa sekä tapaturman tai leikkauksen jälkeisessä arjessa. Erilaisten sairauksien tai vammautumisen yhteydessä fysioterapialla ennaltaehkäistään lihasten surkastumista ja jäykistymistä. Teemme yhteistyötä myös Kelan kanssa ja tarjoamme Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta ja avoterapiaa.

  Fysioterapian sisältö muovautuu aina tutkimisen, testauksen ja syiden selvittämisen kautta yksilölliseksi suunnitelmaksi. Fysioterapiassa huomioidaan kokonaisvaltaisesti terveydentila, toimintakyky, elämäntilanne ja ympäristötekijät. Ohjaus voi sisältää kuntosaliharjoittelua, allasohjausta sekä lihasvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa edistäviä harjoituksia. Valmennamme myös itsehoitoon yksilöllisen harjoitteluohjelman avulla.

  Vetrean fysioterapiatilat ovat esteettömät, joten esimerkiksi pyörätuolilla pääsee liikkuminen sujuvasti. Käytössä on monipuolinen Technogym-kuntosali, polkulaitteet ja seisomatelineet sekä kävelyvaljaat kevennettyyn kävelyharjoitteluun. Kipujen ja turvotusten hoitoon tarjoamme manuaalista fysioterapiaa, lymfaterapiaa, LPG-hoitoa sekä muita fysikaalisia hoitoja, kinesio-teippauksia sekä Venosan -tukisukkia ja hihoja. Fysioterapiaan voit tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman. Kela korvaa osan lääkärin lähetteellä tulevan asiakkaan hoidosta.

  Fysioterapiaa tarjoamme Vetrea Iisalmessa, VetreaNeuron Kupolissa, VetreaNeuronissa ja Vetrea Joensuussa.

  MDT-terapia

  Niskan, selän ja nivelten kiputiloja ja toimintahäiriöitä tutkitaan ja hoidetaan MDT– menetelmällä. MDT—mekaaninen diagnostisointi ja terapia alkaa asiakkaan oirekuvan määrittelyllä ja fyysisellä tutkimuksella,
  missä tarkkaillaan oireiden käyttäytymistä suhteessa tiettyihin toistettuihin rangan ja nivelten liikkeisiin tai
  pitkäkestoisiin asentoihin. Asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen harjoitusohjelma, jota hän tekee sekä terapeutin ohjauksessa, että itsenäisesti.

  MDT-terapiaa tarjoamme Vetrea Iisalmessa.

  Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin kerromme lisää!


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä