Vetrea kotipalvelut tarjoaa monipuolisia ja kattavia palveluita asiakaskoteihin. Laatu ja luotettavuus ovat kotipalvelumme kulmakivet ja kanssamme on joustava ja helppo asioida. Suunnittelemme palvelumme yksilöllisesti ja ammattitaidolla, asiakkaidemme henkilökohtaisten toiveiden ja elämäntilanteen mukaan. Vetrea kotipalveluita saa usealla paikkakunnalla. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Vastaava palveluohjaaja
Kia Pasi
Puh. 040 136 0750
kia.pasi@vetrea.fi

Vetrea Palvelukokonaisuus / Vetrea kotipalvelut Jyväskylä

 • Kotipalvelumme kattaa kotityöpalvelut siivouksesta ruoanlaittoon ja pyykinpesusta kodin huoltotehtäviin. Suunnittelemme palvelumme yksilöllisesti toiveiden ja elämäntilanteen mukaan. Siksi saat aina juuri sinun tarpeisiin sopivaa apua kotiin ja juuri silloin, kun sitä eniten tarvitset.


 • Siivouspalvelut laatutakuulla

  Jätä kotisiivous ammattilaiselle – toteutamme toiveesi siististä ja puhtaasta kodista. Siivoamme kaikenkokoisia koteja asiakkaidemme yksilöllisten tarpeiden mukaan, joustavasti, täsmällisesti ja tehokkaasti.

  Teemme kanssasi siivoussopimuksen perheesi toiveiden ja odotusten mukaisesti. Siivoussopimuksessa sovitaan säännöllisestä ylläpitosiivouksesta. Voit myös tilata kertasiivouksen tai ikkunanpesun.

  Siivoamme sopimuksen mukaan joko asiakkaan tai yrityksemme välineillä ja aineilla. Työntekijämme ohjaavat oikeanlaisten tuotteiden ja välineiden hankinnassa. Saat kotisi siistiksi ja puhtaaksi sovittuna ajankohtana.

  Meillä on luotettavat ja osaavat työntekijät. Voit huoletta jättää kotisi vastuullemme. Vahinkojen varalta yrityksellä on asianmukainen kattava vastuuvakuutus. Annamme työllemme laatutakuun – mikäli et ole tyytyväinen siivouksen laatuun, siivoamme kotisi uudelleen.


 • Pesemme ikkunat sekä parveke- ja terassilasit huolella kirkkaiksi. Ikkkunoiden pesusta voi saada kotitalousvähennyksen (50% v. 2018).


 • Kaipaatko sinä tai läheisesi kotiruoan tai tuoreiden leivonnaisten tuoksua kotiin? Jos voimavarat tai osaaminen eivät riitä ruoanlaittoon tai leipomiseen, tulemme mielellämme avuksi. Tuoreen ruoan ja leivonnaisten tuoksu lisää kodikkuutta.

  Ruokahalu heikkenee usein vanhetessa tai koska ruoka on ollut liian kauan yksipuolista tai ravintoköyhää. Otamme mielellämme mukaan myös iäkkään tai vammautuneen asiakkaan ruokakauppaan, ohjaamme ruoka-aineiden valinnassa ja valmistamme ruokaa sekä leivomme asiakaskodissa tarvittaessa useammaksi päiväksi yhdessä asiakkaan kanssa.

  Monipuolinen ruoka, kaupassa käynti ja ruoanvalmistukseen osallistuminen tuo mielekästä tekemistä arkeen. Tuoreen, juuri valmistuneen ruoan ja leivonnaisten tuoksu herättävät ruokahalun ja lisäävät hyvinvointia.


 • Kotipalvelun asiakkaana palvelemme sinua myös pyykkihuoltoon liittyvissä asioissa. Otamme pyykit mukaamme kotikäynnillä ja tuomme puhtaat vaatteet takaisin sovitusti tulevan kotikäynnin yhteydessä.

  Pyykkihuoltoon kuuluu likaisen pyykin kuljetus, pyykin lajittelu ja pesu, pyykin kuivatus, puhtaan pyykin silitys, mankelointi ja viikkaus sekä puhtaan pyykin kuljetus takaisin asiakkaalle.

  Otamme myös huomioon toiveet pyykin käsittelylle (mm. pyykinpesuaine, huuhteluaine).


 • Omassa kodissa tai mökillä on ihana olla. Joskus kodin ja pihapiirin hoitaminen ja ylläpito käyvät kuitenkin liian raskaiksi tai niihin ei haluta käyttää kaikkea vapaa-aikaa. Päivittäisiin toimiin saa apua kotipalvelun työntekijöiltämme. Jos tarvitset apua puutarhan kevät- tai syyskunnostuksessa, lehtien haravoinnissa, lumen luonnissa, pensasaidan leikkauksessa, räystäskourujen puhdistuksessa, pesukoneen nukkasihdin puhdistuksessa, puiden kantamisessa tai vaikka takan lämmityksessä, tulee avuksesi kotitalonmies.

  Kotitalonmiehemme hoitaa kotisi ja pihapiirisi myös poissa ollessasi. Hän pitää kodin asutun näköisenä ja vie esim. postit laatikosta sisälle kotiisi. Kotitalonmiespalveluitamme saat myös mökille tai vapaa-ajan asunnolle.

  Kotitalonmiespalveluistamme voit saada myös kotitalousvähennystä (50% v. 2018). Autamme ja opastamme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

  Veteraanit huomio: voitte saada kotitalonmiespalveluita palvelusetelillä, jota voitte tiedustella kotikunnastanne.

  Kotitalonmiespalveluitamme on tarjolla Iisalmessa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Savonlinnassa ja Siilinjärvellä.


 • Lapsiperheissä arki on joskus vaikea järjestää ilman ulkopuolista apua. Vanhempien voi olla vaikeaa löytää yhteistä aikaa, ja silloin tällöin pieni loma perheen arjesta on tarpeen.

  Tutut, turvalliset ja luotettavat lastenhoitajamme tulevat perheesi tueksi kotiin:
  – hoitamaan lapsia
  – saattamaan lapsia kouluun, päivähoitoon, harrastuksiin ja takaisin kotiin
  – hoitamaan sairasta lasta
  – ulkoilemaan lasten kanssa, esim. jos vanhempi on sairaana
  – osallistumaan kotitöiden tekemiseen: pyykinpesu, ruoanlaitto, siivous, ikkunanpesu, jne.
  – ohjaamaan kotitöissä. Henkilökuntamme opastaa mm. vaivattomaan ruoanlaittoon ja kotiruoan valmistamiseen.

  Lastenhoitopalveluistamme voit saada myös kotitalousvähennystä (50% v. 2018). Autamme ja opastamme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

  Lastenhoitopalveluitamme on tarjolla Iisalmessa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Savonlinnassa ja Siilinjärvellä. Katso alta yksikkökohtaiset yhteystiedot.


 • Turvallinen ja ammattitaitoinen hoitajamme tulee kotiin hoitamaan sairasta lasta silloin, kun vanhempien on mentävä töihin tai opiskeluiden pariin. Hoitajamme ovat tottuneita hoitamaan eri-ikäisiä lapsia ja erilaisia sairauksia. Sairaan lapsen hoitopalvelua on mahdollista saada 24h/7vrk.


 • Kotona tutussa ympäristössä sairastaminen ja toipuminen on mukavampaa kuin sairaalassa. Sairaanhoitajan palvelut on mahdollista saada myös kotiin.


 • Kotisairaanhoito toteutetaan aina lääkärin antamien hoito-ohjeiden mukaan. Meillä on monipuolinen ja pitkäaikainen kokemus kotisairaanhoidosta ja yhteistyöstä sekä kunnallisten että yksityislääkäreiden kanssa.

  Kotisairaanhoitajamme voivat toteuttaa lääkehoidon kotona. Tavanomaisen lääkkeiden jaon lisäksi myös lääkeinjektiot (mm. insuliinin pistäminen, rokotukset), suonensisäinen lääkitys sekä nestehoito onnistuvat. Kysy rohkeasti lääkäriltäsi, voitko siirtyä kotihoitoon kotisairaanhoitajamme turvin.

  Kotisairaanhoitajamme ottavat kotona myös verikokeet. Näytteiden käsittelyn jälkeen huolehdimme tutkimustulosten kysymisestä sekä lääkärin antamien lääke- ja hoito-ohjeiden tiedottamisesta ja toteuttamisesta asiakkaallemme.

  Uusimme reseptit, haemme lääkkeet apteekista, jaamme lääkkeet dosettiin ja seuraamme lääkehoidon toteutumista sekä vaikutuksia esim. mittaamalla verenpaineen säännöllisesti.

  Opastamme ja avustamme myös erilaisten haavojen ja avanteiden hoidossa.

  Tuttu kotisairaanhoitaja tietää asiasi ja hänen avustuksellaan sinun on turvallista sairastaa myös kotona.


 • Kotiin annettavan saattohoidon avulla asiakas voi sairastaa elämänsä loppuvaiheessa omassa kodissaan, tutussa ja rakkaassa elinympäristössään läheisten ja ystävien läheisyydessä.

  Voimme hoitaa kotona hyvinkin huonokuntoisia potilaita. Saattohoidon tavoite on tarjota jatkuvaa ja turvallista oireiden hoitoa, joka kunnioittaa kuolevan ihmisarvoa ja yksilöllisyyttä.

  Saattohoidossa otetaan huomioon myös potilaan läheiset. Sovimme  hoitosuhteen alkaessa siitä, miten toimitaan kuoleman lähestyessä, niin asiakkaan kuolema on usein rauhallinen.


 • Kotihoitopalvelumme antavat aikaa, turvaa ja apua sinulle tai läheisillesi. Toimimme avustajina arjen tilanteissa ja asioinnissa sekä ulkoilu- ja virkistäytymisapuna. Läheisen hoivan lisäksi mahdollistamme omaishoitajan vapaapäivät ja lomat.


 • Henkilökuntamme tulee asiakkaan tueksi asiointikäynnille esimerkiksi virastoon, apteekkiin, lääkäriin tai kauppaan. Avustajamme mukanaolo helpottaa asiointia ja tekee siitä turvallista.

  Avustajamme tulee kotiin, auttaa tarvittaessa pukemisessa ja valmistautumisessa, tilaa taksin, on mukana koko asiointikäynnin ajan, avustaa ilmoittautumisessa ja virastoasioinnissa, siirtymisessä yksiköstä toiseen (esim. sairaalakäynnillä), on mukana paluumatkalla ja avustaa kotiin saapumiseen liittyvissä asioissa.


 • Vammaisella on oikeus henkilökohtaiseen apuun, jos hän omasta mielestään sitä tarvitsee (ns. subjektiivinen oikeus). Apu on vammaiselle maksutonta.

  Henkilökohtainen avustaja on itsenäisen elämän mahdollistaja vammaiselle henkilölle, antaen apua arkeen liittyvissä toimissa. Palvelu on esimerkiksi tukea päivittäisissä toimissa, apua henkilökohtaisen hygienian hoidossa, ruoan valmistuksessa, ruokailussa, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä.

  Henkilökohtaisen avun myöntää henkilön kirjallisesta hakemuksesta asuinkunnan sosiaalityöntekijä erillisellä päätöksellä. Voit hankkia palvelun Vetrealta palvelusetelillä niillä paikkakunnilla, joilla palveluseteli on käytössä.

  Avustajapalveluita voivat saada myös iäkkäät ja pitkäaikaissairaat.


 • Turvalliset ja ammattitaitoiset hoitajamme saattavat lapset kouluun, harrastuksiin tai päiväkotiin tai takaisin kotiin. Saattajapalvelut on tarkoitettu myös iäkkäille, sairaille tai vammautuneille helpottamaan esim. virastoissa asiointia, kauppakäyntiä tai sairaala- ja lääkärikäyntejä.


 • Tuemme läheistään hoitavan omaisen jaksamista ja autamme koko perhettä selviytymään arjessa. Tarkoituksena on läheisen hoivan lisäksi antaa hoitavalle omaiselle levähdystauko. Asiakkaita voivat olla fyysisesti vammaiset lapset, nuoret, aikuiset ja ikääntyneet henkilöt, kehitysvammaiset aikuiset tai lapset, dementiaa sairastavat henkilöt, mielenterveyskuntoutujat sekä heidän omaisensa.

  Työntekijämme hoitaa ja auttaa läheistä sillä aikaa, kun omainen vapautetaan nauttimaan hänelle kuuluvista lakisääteisistä ja muista vapaapäivistään.

  Vetrean kautta saat ammattitaitoisen ja turvallisen hoitajan kotiin. Joissakin kunnissa vapaapäivät voi maksaa myös palvelusetelillä.


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä