Linnamäentien ryhmäkoti

Vetrean palvelu- ja ryhmäkodit tarjoavat turvallista ja virikkeellistä asumista ikäihmisille, kehitysvammaisille ja muistisairaille, joilla on tarvetta tehostettuun palveluasumiseen ja ympärivuorokautiseen hoivaan. Yksiköiden kodinomainen tunnelma ja asuinympäristö sekä ammattitaitoinen henkilökunta mahdollistavat hyvän olon ja elämän.

Henkilöstömme ymmärtää ikäihmisten, kehitysvammaisten ja muistisairaiden tarpeet kokonaisvaltaisesti ja työskentelee laadukkaan hoitotyön periaatteita ja arvoja noudattaen.
Ryhmäkodeissa tehdään asukkaiden yksilöllisyyden huomioivaa kuntoutustyötä, tarjotaan päivätoimintaa ja arjen askareita asukkaan omien voimavarojen mukaan.

Palvelukodeissa elämme tavallista arkipäivää iloineen ja suruineen. Syntymäpäivät, juhlapyhät, vierailevat esiintyjät ja ohjattu virikkeellinen toiminta luovat iloa ja yhdessä tekemisen tunnelmaa. Tavoitteenamme on mahdollistaa asukkaiden yksilöllinen elämä yhteisöllisessä ilmapiirissä, iän, sairauden tai vamman aiheuttamat toimintakyvyn muutokset huomioiden.

Linnamäentien ryhmäkoti sijaitsee Jämsänkoskella luonnonläheisellä alueella. Ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja oma sisäpiha takaa rauhallisen paikan vapaa-ajan toiminnoille. Kävelymatkan päässä on kauppoja, jossa voi tehdä ostoksia.

Ryhmäkodin 15 nykyaikaista asuntoa on sijoitettu kolmeen eri pienryhmään. Jokaisessa ryhmässä on oma keittiö ja olohuone. Asukkaat pääsevät kulkemaan esteettömästi asunnoistaan ryhmäkodin yhteisiin tiloihin sekä ulos oman asunnon ulko-ovesta.

Ryhmäkodissa tehdään asukkaan yksilöllisyyden huomioivaa kuntoutustyötä. Ryhmäkodissa tuetaan asukkaita elämänhallintaan liittyvissä asioissa sekä tarjotaan puitteet harjoitella arjen taitoja turvallisessa ympäristössä. Yksilöllistä kuntoutumista ja voinnin ylläpitämistä tuemme päivittäisillä henkilökohtaisen perushoidon, lääkehoidon, vuorokausirytmin, asioiden hoidon, harrastusten sekä vuorovaikutustaitojen liittyvien taitojen harjoittelulla. Kuntoutustyön tavoite on asukkaan voimavarojen tukeminen. Asukkaita tuetaan pitämään yhteyttä omiin lähiverkostoihin, omaisiin ja ystäviin.

Linnamäentien ryhmäkodissa tuetaan asukkaita elämänhallintaan liittyvissä asioissa sekä tarjotaan puitteet harjoitella arjen taitoja turvallisessa ympäristössä.

Yksikön päällikkö
Riitta Hytönen
Puh. 044 531 9456
riitta.hytonen@hoivakymppi.fi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä