Vetrea Ilmarinrinne

Vetrean palvelu- ja ryhmäkodit tarjoavat turvallista ja virikkeellistä asumista ikäihmisille, kehitysvammaisille ja muistisairaille, joilla on tarvetta tehostettuun palveluasumiseen ja ympärivuorokautiseen hoivaan. Yksiköiden kodinomainen tunnelma ja asuinympäristö sekä ammattitaitoinen henkilökunta mahdollistavat hyvän olon ja elämän.

Henkilöstömme ymmärtää ikäihmisten, kehitysvammaisten ja muistisairaiden tarpeet kokonaisvaltaisesti ja työskentelee laadukkaan hoitotyön periaatteita ja arvoja noudattaen.
Ryhmäkodeissa tehdään asukkaiden yksilöllisyyden huomioivaa kuntoutustyötä, tarjotaan päivätoimintaa ja arjen askareita asukkaan omien voimavarojen mukaan.

Palvelukodeissa elämme tavallista arkipäivää iloineen ja suruineen. Syntymäpäivät, juhlapyhät, vierailevat esiintyjät ja ohjattu virikkeellinen toiminta luovat iloa ja yhdessä tekemisen tunnelmaa. Tavoitteenamme on mahdollistaa asukkaiden yksilöllinen elämä yhteisöllisessä ilmapiirissä, iän, sairauden tai vamman aiheuttamat toimintakyvyn muutokset huomioiden.

Vetrea Ilmarinrinne -palvelukoti sijaitsee Kajaanissa Teppanan kaupunginosassa lähellä kaupungin keskustaa. Yksikössä on nykyaikaiset asunnot kehitysvammaisille tai muuta erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Tarjolla on sekä ympärivuorokautista että ohjattua asumispalvelua.

Jokaisella asukkaalla on käytössään oma keittonurkkauksella varustettu huone ja kylpyhuone. Yhteistä aikaa asukkaat voivat viettää tupakeittiössä esim. kokkaillen ja pelaten.

Toimintaa suunniteltaessa ja toteutettaessa huomioidaan jokaisen asiakkaan toimintakyky, toiveet ja mieltymykset. Ryhmäkodissa tuetaan asukkaita elämänhallintaan liittyvissä asioissa sekä tarjotaan puitteet harjoitella arjen taitoja turvallisessa ympäristössä. Asukkaita tuetaan pitämään yhteyttä omiin lähiverkostoihin, omaisiin ja ystäviin.

Vetrea Ilmarinrinne -palvelukodissa on nykyaikaiset asunnot kehitysvammaisille tai muuta erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Yksikön päällikkö
Elina Paaso
Puh. 040 136 1313
elina.paaso@vetrea.fi

Vetrea Palvelukokonaisuus / Vetrea Ilmarinrinne, Kajaani

  • Turvallinen ja virikkeellinen asumisympäristö mahdollistaa mielekkään arjen kehitysvammaisille asukkaillemme. Palvelukodeissamme eletään täyttä ja monipuolista arkea yhdessä tehden, yksilöllisyys huomioiden ja erilaisuus hyväksyen.

    Palveluissamme huomioimme sinun yksilölliset palveluntarpeesi, mieltymyksesi ja toiveesi. Arjesta räätälöidään mielekäs kokonaisuus, jossa huomioidaan sinun kokonaisvaltainen hyvinvointisi. Pääset myös vaikuttamaan omalta osaltasi palvelukodin arkeen säännöllisesti pidettävissä asukaspalavereissa.

    Vetrean päivätoimintaryhmistä löytyy arkeen mielekästä tekemistä ja uusia virikkeitä. Päivätoiminnassa pääset yhdessä muiden kanssa tekemään ja kokemaan monipuolisesti suunniteltua virikkeellistä toimintaa.


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä