Kotisairaanhoitopalvelut

Kotona tutussa ympäristössä sairastaminen ja toipuminen on mukavampaa kuin sairaalassa. Sairaanhoitajan palvelut on mahdollista saada myös kotiin.

Kotisairaanhoito mahdollistaa sairastamisen tai toipumisen myös kotona.

Vetrea Palvelukokonaisuus / Kotisairaanhoitopalvelut

 • Vetrealla on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus sekä asiantuntemus hengityskoneessa ja hengityksen tukihoidossa olevien potilaiden hoitamisesta. Potilaan hoito voi tapahtua joko hänen omassa kodissa tai palveluasumisen yksiköissämme.

  Olemme tottuneet tekemään moniammatillista yhteistyötä erikoissairaanhoidon lääkäreiden sekä muiden asiantuntijoiden kanssa kokonaisvaltaisen hoidon turvaamiseksi.

  Potilaan hoitorinkiin tarvittavien työntekijöiden osaamisen varmistamme riittävällä perehdytyksellä ja koulutuksella yhteistyössä erikoissairaanhoidon kanssa. Kaikki hoitorinkiin valittavat hoitajat saavat vähintään kahden viikon mittaisen perehdytyksen potilaan hoitoon.

  Turvaamme turvallisen asumisen omassa kodissaan tai palveluasumisemme piirissä samojen tuttujen hoitajien toimesta. Huolehdimme myös riittävät asiointi- ja virkistyspalvelut potilaalle yleiskunnon ja voinnin mukaisesti.

  Tutustu asiakastarinaan pienestä Eikasta ja hänen perheestään

  Hengityskoneessa olevien  ja hengityksen tukihoidossa olevien potilaiden hoidon erityispiirteisiin liittyvissä kysymyksissä vastaa:

  Pirjo Kettunen, liiketoimintajohtaja
  Puh. 044 531 9601


 • Kotiin annettavan saattohoidon avulla asiakas voi sairastaa elämänsä loppuvaiheessa omassa kodissaan, tutussa ja rakkaassa elinympäristössään läheisten ja ystävien läheisyydessä.

  Voimme hoitaa kotona hyvinkin huonokuntoisia potilaita. Saattohoidon tavoite on tarjota jatkuvaa ja turvallista oireiden hoitoa, joka kunnioittaa kuolevan ihmisarvoa ja yksilöllisyyttä.

  Saattohoidossa otetaan huomioon myös potilaan läheiset. Sovimme  hoitosuhteen alkaessa siitä, miten toimitaan kuoleman lähestyessä, niin asiakkaan kuolema on usein rauhallinen.


 • Kotisairaanhoito toteutetaan aina lääkärin antamien hoito-ohjeiden mukaan. Meillä on monipuolinen ja pitkäaikainen kokemus kotisairaanhoidosta ja yhteistyöstä sekä kunnallisten että yksityislääkäreiden kanssa.

  Kotisairaanhoitajamme voivat toteuttaa lääkehoidon kotona. Tavanomaisen lääkkeiden jaon lisäksi myös lääkeinjektiot (mm. insuliinin pistäminen, rokotukset), suonensisäinen lääkitys sekä nestehoito onnistuvat. Kysy rohkeasti lääkäriltäsi, voitko siirtyä kotihoitoon kotisairaanhoitajamme turvin.

  Kotisairaanhoitajamme ottavat kotona myös verikokeet. Näytteiden käsittelyn jälkeen huolehdimme tutkimustulosten kysymisestä sekä lääkärin antamien lääke- ja hoito-ohjeiden tiedottamisesta ja toteuttamisesta asiakkaallemme.

  Uusimme reseptit, haemme lääkkeet apteekista, jaamme lääkkeet dosettiin ja seuraamme lääkehoidon toteutumista sekä vaikutuksia esim. mittaamalla verenpaineen säännöllisesti.

  Opastamme ja avustamme myös erilaisten haavojen ja avanteiden hoidossa.

  Tuttu kotisairaanhoitaja tietää asiasi ja hänen avustuksellaan sinun on turvallista sairastaa myös kotona.


Yksiköt / Kotisairaanhoitopalvelut

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä