Ammatillinen kuntoutusselvitys

Vetrea tarjoaa myös ammatillista kuntoutusselvitystä silloin, kun sairaus, vika tai vamma on aiheuttanut tai aiheuttaa työ- tai opiskelukyvyn olennaisen heikentymisen lähivuosina. Ammatillisessa kuntoutusselvityksessä arvioidaan erityisesti ammatillisen, mutta myös lääkinnällisen kuntoutuksen tarpeet.

Kuntoutusselvityksen toteuttamisesta vastaa Vetrean moniammatillinen työryhmä sekä lisäksi erityistyöntekijöitä kuntoutujan tarpeiden mukaisesti. Kuntoutujalle on nimetty omaohjaaja koko kuntoutusselvityksen ajaksi.
Ammatillisen kuntoutusselvityksen ohjelma sisältää tarpeelliset henkilökohtaiset haastattelut ja tapaamiset sekä lisäksi se voi sisältää kuntoutukseen liittyvää ja sitä tukevaa ryhmäohjelmaa. Lisäksi kuntoutusselvitys sisältää kuntoutujan kannalta tarpeellisen verkostotyön, jonka tavoitteena on turvata hyvä kuntoutus- ja/
tai hoitoketju sekä kuntoutuksen jatkumo esimerkiksi terveydenhuollon ja/tai työllistymistä edistäviin palveluihin.

Ammatillinen kuntoutusselvitys voi kestää 2–12 arkipäivää ja se voidaan toteuttaa useammassa jaksossa yksilöllisen tarpeen mukaan. Selvityksen aikana laadimme ammatillisen kuntoutussuunnitelman, jonka tarkoituksena on tukea tavoitteita työelämässä jatkamisessa, työelämään palaamisessa tai sinne siirtymisessä.

 

Yksiköt / Ammatillinen kuntoutusselvitys

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

  • Huomioithan, että aikajaksolla 22.12. - 3.1.2021 viestien käsittelyssä on viivettä. Kiireellisissä asioissa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä yksiköihimme. www.vetrea.fi/yhteystiedot