Tasapaino takaisin askel kerrallaan

24-vuotias Juuso Immonen treenaa Kuopion VetreaElo Maria -palvelukodin huoneessa yhdessä fysioterapeuttinsa kanssa. Vuonna 2012 auto-onnettomuudessa vakavasti loukkaantunut nuori mies on kuntouttanut itseään määrätietoisesti.

– Se oli kohtuu tälli, kun mentiin pari-kolme kertaa katon kautta ympäri. Eka elämä meni siinä. Nyt ollaan jatkoajalla, Juuso toteaa.

– Tasapainoaisti kuoli. Kaikki piti aloittaa alusta ja opetella uudestaan aina syömisestä lähtien. Nyt sitä ollaan treenaamalla saamassa aika hyvin takaisin, Juuso kertoo.

Asuminen mahdollistaa tiiviin treenaamisen

Juuso on kotoisin Varkaudesta, mutta asuu tällä hetkellä Savonlinnassa VetreaElo Olavissa, vammautuneiden asumispalveluyksikössä. Kolme kertaa viikossa hän käy töissä Työpaja Telakalla, joka työllistää osatyökykyisiä työnhakijoita.

– Täällä pystyy hyvin asumaan, kun pystyy treenaamaan. Nyt on treenihuonekin, niin pystyy treenaamaan kunnolla. Minulla on myös oma suihku. En oikein tiedä, mikä asumisen suhteen voisi tällä hetkellä olla paremmin, Juuso kertoo.

– Oma treenihuone on minulle tärkeintä tällä hetkellä, Juuso jatkaa.

”En ole niin kankea jätkä enää”

Tulevaisuudessa osa Juuson kuntoutusjaksoista tullaan järjestämään Kuopion VetreaElo Maria -palvelukodin yhteyteen rakennettavassa VetreaNeuronissa. Juuso kuntouttaa itseään monipuolisesti. Yhtenä kuntoutuksen menetelmänä hän on hyödyntänyt Vasa Concept -kuntoutusmuotoa. Kuntoutusmuoto perustuu toistuviin harjoituksiin, joiden avulla aivoille opetetaan uudet reitit käsitellä ja välittää tietoa.

– Sen avulla kuntoutuminen on minullakin nopeutunut aika paljon. Pääsen liikkumaan helpommin, kun kunto on noussut. En ole niin kankea jätkä enää, vaan pystyn nousemaan esimerkiksi autoonkin aika helposti. En tarvitse muiden apua enää niin paljoa, Juuso kertoo.

– Eteenpäin mennään päivä ja askel kerrallaan, Juuso kiteyttää.

Tutustu VetreaElo -konseptiin ja -palvelukoteihin tästä

”En ole niin kankea jätkä enää”

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

  • Huomioithan, että aikajaksolla 22.12. - 3.1.2021 viestien käsittelyssä on viivettä. Kiireellisissä asioissa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä yksiköihimme. www.vetrea.fi/yhteystiedot