Siilinjärvellä asuva ja kuorma-auton kuljettajana työskennellyt Kari-Veikko Korhonen sai tietämättään sydäninfarktin vuonna 2014. Kun infarkti todettiin, jäi Kari-Veikko pois töistä ja alkoi kuntouttaa itseään. Osana kuntoutusta hän osallistui Vetrean sydänkuntoutuskurssille, jossa hänelle laadittiin yksilöllinen kuntoutusohjelma. Harjoittelun ansiosta Kari-Veikon kunto on huomattavasti parantunut.

– Istuin rekan kopissa ja sanoin työkaverille, että rinnasta nipisti jonkin verran, Kari-Veikko muistelee ja jatkaa:
– Pikkuhiljaa sen jälkeen alkoi rasittavampia töitä tehdessä aina hieman huimata. Menin sitten KYSille ja siellä todettiin, että minulla oli ollut infarkti.

Yksilölliset ohjeet ja neuvot kuntoutumiseen

Infarktin toteamisen jälkeen Kari-Veikolle on tehty kolme pallolaajennusta. Reilut kolme vuotta Kari-Veikko oli Ilmarisen kuntoutustuella. Juuri Ilmarinen tarjosi hänelle mahdollisuutta lähteä Vetrealle Iisalmeen pilottikokeiluun liikunnalliseen sydänkuntoutukseen, johon yhdistyy ammatillinen kuntoutus työkokeiluineen.

– Sanoin, että ilman muuta! Hyvin äkkiä tuli tunne, että nyt olen oikeassa paikassa, Kari-Veikko kuvailee.

Sydänkuntoutuksen tavoitteena on antaa yksilölliset ohjeet liikkumiseen ja ravitsemukseen sekä eväitä pysyvään elämäntapamuutokseen. Lähipäivien aikana kuntoutuja oppii, miltä treenin kuuluu tuntua, joten sitä on helppo jatkaa myös kotona.

– Täältä minä sain neuvoja tulevaan elämääni tämän sairauden kanssa, Kari-Veikko toteaa.

“Kyllä kunto on parantunut huomattavasti”

Yhdessä fysioterapeuttien kanssa suunniteltiin Kari-Veikolle sopiva kuntoutusohjelma. Etäyhteyden avulla tekemistä ja edistymistä pystyttiin seuraamaan viikoittain tai tarvittaessa jopa päivittäin. Liikunnan suhteen löydettiin sopivat rajat tekemisen tahdille.

– Kyllä kunto on parantunut huomattavasti siten, että pystyn tekemään ne niin sanotut kotihommat. Olen saanut myös itselleni sellaista mielenrauhaa omaan tekemiseen. Lisäksi sain hirveän hyviä neuvoja liikuntaan ja yleensä pärjäämiseen elämässä eteenpäin, Kari-Veikko summaa.

Lue lisää Vetrean sydänkuntoutuksesta

"Kyllä kunto on parantunut huomattavasti"

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

  • Huomioithan, että aikajaksolla 22.12. - 3.1.2021 viestien käsittelyssä on viivettä. Kiireellisissä asioissa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä yksiköihimme. www.vetrea.fi/yhteystiedot