Seija Lappi sai aivoinfarktin joulukuussa 2015 ja menetti liikuntakykynsä sekä tasapainonsa. Alkushokin jälkeen positiivisuutta huokuva nainen päätti selvitä ja kuntouttaa itsensä. Normaali toimintakyky on palautunut lähes kokonaan VetreaNeuronin etäkuntoutushankkeessa, jossa Seija tekee harjoituksia kotona.

– Ehkä ihminen on kuitenkin rakennettu niin, että asiat on pakko hyväksyä. Kaikista pahinta minulle oli se, jos olisin jäänyt pyörätuoliin, Seija huokaisee.

– Sairaalassa todettiin, että minulla on aneurysma, josta oli lähtenyt muutama hiutale, jotka tukkivat tasapainokeskuksen tuhoten sitä. Siitä sitten alkoi prosessi, joka on kestänyt näihin päiviin asti, Seija kertoo.

Kuntoutumista videon välityksellä

Kotonaan Kuopiossa viihtyvän Seijan oli vaikea suhtautua siihen, että hän joutuisi lähtemään kuntoutukseen pois kotoaan. Siksi VetreaNeuronin etäkuntoutus sopii hänelle paremmin kuin hyvin. Olohuoneen lattialla seisoo kuntosalilaitteelta näyttävä väline, johon on yhdistetty tabletti.

– Tämä toimii sillä tavalla, että laite tuodaan kotiin ja sieltä tulee fysioterapeutti ohjeistamaan laitteen käytössä. Minulla on tavallaan personal trainer, joka ohjaa, että kuinka paljon tehdään ja mitä pelejä, Seija selventää.

Tabletilla voi pelata erilaisia pelejä, jotka kuuluvat kuntoutukseen. Nyt näytölle ilmestyy vihreäpaitainen VetreaNeuronin fysioterapeutti hymy kasvoillaan. Hän näyttää mallia ja Seija nostelee käsiään perässä.

– Tuntui, että olisin käynyt siellä, vaikka kerran viikossa näimme videon välityksellä, Seija sanoo.

”Tavoite oli se, että palaisin normaaliin toimintakykyyn”

VetreaNeuronin kuntoutuksen avulla sekä päättäväisyydellään Seijan kuntoutuminen on edennyt niin hyvin, että hän on palaamassa töihin osa-aikaisesti. Humoristinen alkutavoite
oli päästä Madonnan taustatanssijaksi.

– Tavoite oli se, että palaisin normaaliin toimintakykyyn ja tietenkin se on omalla tavallaan toteutunut, vaikka siinä on tiettyjä haasteita vielä. Siihen Madonnan tanssiryhmään ei ole tullut kutsua vielä, Seija virnistää.

Lue lisää Vetrean kuntoutuspalveluista

”Tavoite oli se, että palaisin normaaliin toimintakykyyn”

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

  • Huomioithan, että aikajaksolla 22.12. - 3.1.2021 viestien käsittelyssä on viivettä. Kiireellisissä asioissa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä yksiköihimme. www.vetrea.fi/yhteystiedot