Ulla Rauman viisivuotias Eikka-poika tarvitsee apua päivittäisiin toimintoihin. Vetrea Terveys Oy:n hengityksen tukihoidon avulla Eikka voi asua perheensä luona ilman sairaalaympäristön rutiineja ja aikatauluja.
Ulla Rauma asuu perheensä kanssa Savonlinnassa. Perheeseen kuuluu Eikan lisäksi kolmevuotias Julius ja isä Jarkko. Eikka tarvitsee päivittäin hengityskoneen tukea ja käyttää osan päivästä happiviiksiä.

– Eikka ei jaksaisi arkea, ellei hän olisi osaa ajasta hengityskoneessa, Rauma mainitsee.

Hoito myötäilee perheen arkea

– Eikan kanssa oli jo raskausaikana ongelmia, ja kun hän syntyi, ensimmäiset puoli vuotta oltiin sairaalassa. Sitten kotiuduttiin, ja tarkoitus oli olla kotona puoli vuotta, mutta Eikan tila vaati paluuta sairaalaan. Olimme vuoden verran siellä, ja lopulta kotiutuminen mahdollistui Vetrean hoitoringin turvin, Rauma kertoo.

Hoitoringissä hoitotyötä tehdään kolmessa vuorossa perheen arkea myötäillen. Hoitajat ovat perheen kotona omissa vaatteissaan ja omina persooninaan, minkä on koettu vähentävän roolien esiintuloa.

– Meille kodinomaisuus merkitsee sitä, että lapsi voi olla omana itsenään kotona, eivätkä häntä ohjaile esimerkiksi sairaalan rutiinit ja tietyt kellonajat. Kotona saa nukkua niin pitkään kuin nukuttaa ja käydä nukkumaan sitten kun väsyttää, Rauma toteaa.

Perhe voi elää normaalia elämää

Rauma kokee, että Vetrean tuen avulla perhe pystyy elämään suhteellisen normaalia elämää. Perheeseen on syntynyt toinenkin lapsi, ja Jarkko käy töissä kodin ulkopuolella. Harrastaminenkin on mahdollista. Rauma tahtookin suositella Vetreaa kaikille. Hän kertoo Vetrean räätälöivän palveluita henkilökohtaisesti jokaiselle perheelle ja ihmiselle.

– Ehkä kaikista tyytyväisimpiä olemme siihen, että saamme yhdessä hoitajien kanssa luotua tämän arjen yhdessä, Rauma tiivistää.

Lue lisää hengitystukihoidosta:
https://www.vetrea.fi/palvelut/kotisairaanhoito/hengitystukihoito-hengityshalvausasiakkaille/

"Eikka ei jaksaisi arkea, ellei hän olisi osaa ajasta hengityskoneessa"

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

  • Huomioithan, että aikajaksolla 22.12. - 3.1.2021 viestien käsittelyssä on viivettä. Kiireellisissä asioissa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä yksiköihimme. www.vetrea.fi/yhteystiedot