Vetrea Terveys Oy ja Keski-Suomalainen Fysio Center Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan marraskuussa Jyväskylän Kuokkalaan avattavan uuden, vammautuneiden asumispalveluyksikön kuntoutuksesta vastaa Fysio Center.

”Vetrealle on tärkeää, että yhteistyökumppani toimii Vetrean tavoitteiden mukaisesti kiinteänä osana moniammatillista työryhmää, joka koostuu lähi- ja sairaanhoitajista, fysio- ja toimintaterapeuteista, sosionomeista sekä lääkäreistä. Myös yhteistyö omaisten kanssa on tärkeä osa toimintaa”, kertoo Vetrea Terveys Oy:n toimitusjohtaja Laura Airaksinen.

”Käymiemme neuvottelujen aikana vakuutuimme Fysio Centerin aktiivisesta tavasta ylläpitää ja täydentää osaamista, sekä ottaa käyttöön uutta kuntoutuksen teknologiaa. Odotamme innolla käynnistyvää yhteistyötämme”, jatkaa toimitusjohtaja Laura Airaksinen.

”Yhteistyö Vetrea Terveys Oy:n kanssa mahdollistaa asiakkaillemme entistä kokonaisvaltaisemman kuntoutuksen näkökulman soveltamisen arjen elämään iloineen ja suruineen. Tiivis yhteistyö hoito- ja kuntoutushenkilöstön kanssa auttaa asiakkaidemme unelmien toteutusta merkittävästi”, toteaa Fysio Center Oy:n toimitusjohtaja Susanna Antikainen.

VetreaElo on uusi asumisen ja kuntoutuksen yhdistävä asumispalvelukonsepti, jonka kehittämisessä ovat olleet apuna myös Pekka Hyysalo ja hänen äitinsä Anja Hyysalo

Pekka Hyysalo ja hänen äitinsä Anja Hyysalo ovat tuoneet omiin kokemuksiinsa perustuvaa tietoa ja osaamista suunniteltaessa uutta VetreaElo-konseptia.

”Meille on ollut erityisen tärkeää kuulla ja ymmärtää myös niitä tuntoja, jotka vammautuneen läheiset kohtaavat. On ollut erityisen hienoa kuulla Pekan ja hänen äitinsä kokemuksia konseptia työstettäessä”, toteaa Laura Airaksinen.

Vaikka yksikkö avaa ovensa jo marraskuun puolessa välissä, niin varsinaisia avajaisia vietetään vasta tammikuussa 2018. Yksikön tulee silloin avaamaan Pekka Hyysalo.

VetreaElo tarjoaa pitkä- ja lyhytaikaista asumispalvelua vammautuneille. Vetrealle on tärkeää, että jokainen asukas voi elää ja asua kuten haluaa, sekä keskittyä itselle tärkeisiin asioihin. Jokaisen asukkaan yksilöllinen palveluntarve huomioidaan toiminnassa ja uutta teknologiaa käytetään hoitotyön tukena, mm. viriketoiminnassa, turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvissä ratkaisuissa. Laadukkaan hoivan ja kuntoutuksen lisäksi asukas voi halutessaan valita omaa kuntoutusta tukevia lisäpalveluita Vetrean laajasta tarjonnasta.

VetreaElo Alvar, Kuokkalaan valmistuu marraskuussa 17 pysyväisluonteista tehostetun palvelun vuokra-asuntoa sekä yksi huone asumisvalmennukseen / intervalliasumiseen. Asuntojen koot vaihtelevat 25–27,5 m2 välillä. Pääosassa asunnoista on uloskäynti terassille, ja kaikissa asunnoissa on varaus minikeittiölle. Asunnot on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat vammautuneet esimerkiksi liikenneonnettomuudessa tai neurologisen sairauden seurauksena. Asukkaat voivat tulla kaupungin palveluohjauksen kautta tai suoraan itsemaksavana asiakkaana. Asukkaaksi voi hakeutua myös akuutin kuntoutusvaiheen jälkeen tai nykyisestä asumisympäristöstä.

Yhteistyön merkitys VetreaElo yksikölle ja asukkaille

Yhteistyö Fysio Center Oy:n kanssa mahdollistaa aivan uudenlaista kuntoutuksen osaamista sekä teknologiaa, jota voidaan hyödyntää osana VetreaElo Alvarin asukkaiden henkilökohtaista kuntoutussuunnitelmaa ja kuntoutusta.

Esimerkkinä uudesta teknologiasta toimii hyvin recoveriX-aivokuntoutusmenetelmä, joka ensimmäisenä Suomessa tuli Fysio Centeriin syyskuun alussa ja sitä on käytetty vaativan kuntoutuksen asiakkaiden kanssa positiivisin tuloksin.

Menetelmä on kehitetty ennen kaikkea aivoverenkiertohäiriöiden terapiaan, mutta sitä voi käyttää kaikki sellaiset kuntoutujat, joilla on aivojen vaurioitumisesta johtuva toimintakyvyn häiriö. Lisätietoa RecoverX kuntoutuksesta löytyy: https://areena.yle.fi/1-4255401

Jo tällä hetkellä Fysio Centerillä käy asiakaita ympäri Suomea ja osa asiakkaista asioi  päiväseltään Jyväskylässä kuntoutuksessa useamman kerran viikossa yöpyen paikkakunnalla esim. hotellissa.

Vetrean kanssa ulkopaikkakuntalaisille tullaan tarjoamaan kuntoutuspakettia, johon kuuluvat, niin recoveriX-kuntoutusjakso Fysio Centerissä, kuin majoitus- sekä mahdolliset hoivapalvelut VetreaElo Alvarin uudessa asumisyksikössä.

Fysio Center Oy

Fysio Center on pitkänlinjan kuntoutuspalvelutuottaja Keski-Suomesta. Yrityksessä työskentelee pitkälle erikoistunut henkilökunta, jonka vahvuutena on asiakkaiden kokonaistarpeet huomioiva terapeuttinen lähestymistapa arjen haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Fysio Center työllistää noin 20 terveydenhuollon ammattilaista neljässä eri toimipisteessä Keski-Suomessa.

Vetrea Terveys Oy

Vetrea-konserni on valtakunnallisesti toimiva yksityinen koti-, hoiva-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottaja. Konserni toimii yhteensä 13 paikkakunnalla ja 19 toimipisteessä työllistäen yli 600 työntekijää. Yhtiön liikevaihto on noin 34 miljoonaa euroa. Vetrean omistaa kotimainen osuuskunta KPY.

Lisätietoja:

Vetrea Terveys Oy, toimitusjohtaja Laura Airaksinen, laura.airaksinen@vetrea.fi, puh. 040 729 1908

Fysio Center Oy, toimitusjohtaja Susanna Antikainen, susanna.antikainen@fysiocenter.fi, puh. 050 347 0737

Alvarin henkilökuntaa, yksikön päällikkö Sanna Pekki, liiketoimintajohtaja Sanna Aleksejev, Vetrean tj Laura Airaksinen ja Fysio Centerin tj Susanna Antikainen

Muut tiedotteet

 • Vetrea Terveys Oy:n yhtiökokous valitsi 6.4. pidetyssä kokouksessaan yhtiön hallitukseen uusina jäseninä 1.5.2018 lukien Leijona Catering Oy:n toimitusjohtajan Ritva Paavonsalon ja Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaanin Sari Rissasen.


  Lue koko uutinen
 • Tervetuloa viettämään tunnelmallista Joulua Iisalmeen Vetreaan!


  Lue koko uutinen
 • VetreaElo tarjoaa pitkä- ja lyhytaikaista asumispalvelua vammautuneille. Meille on tärkeää inhimillisyys ja ihmisten omien toiveiden kunnioittaminen, sillä mielestämme jokaisella on oikeus elää yksilöllisesti hyvää elämää.

  VetreaElo Alvar, Kuokkalaan valmistuu marraskuussa 17 pysyväisluonteista tehostetun palvelun vuokra-asuntoa sekä yksi huone asumisvalmennukseen / intervalliasumiseen.


  Lue koko uutinen
 • Ilmarisen järjestämään ammatilliseen kuntoutukseen osallistuu vuosittain tuhansia henkilöitä, joista valtaosa palaa takaisin työelämään. Kuitenkin kuntoutuspäätöksen saaneet kaipaavat vahvaa tukea kuntoutusprosessin aloittamiseen. Nyt Vetrea Terveys Oy:n kanssa tehtävässä pilotissa tarjotaan ammatillisen kuntoutuksen päätöksen saaneille työhön paluun suunnittelun apua.


  Lue koko uutinen
 • Terveys- ja hyvinvointipalvelut ovat voimakkaassa muutoksessa. Pienten yritysten asemaa sotessa on vielä vaikea arvioida, mutta varmaa on, että se tulee muuttumaan. Paljon merkitsee se, millaiseksi uuteen valmisteluun siirretty valinnanvapauslaki muodostuu ja kuinka se toteutuu käytännössä. Vetrea on syyskuussa ottanut käyttöön uudistetun brändinsä ja samalla vahvistanut asemiaan tulevaisuuden sote-toimintaympäristössä, jossa valinnanvapaus on lisääntynyt. Vetrean uudesta brändistä huokuu vahva elämän myönteisyys ja tunne, jotka luovat helposti tunnistettavan brändin muutoin harmaaseen hoivamarkkinaan. Vetrean uusi kärkiviesti on osuvasti ”Eläköön elämä”.


  Lue koko uutinen
 • Vetrea avaa uuden toimipisteen Senioripihan tiloissa Rauhankadulla, jossa Vetrea tarjoaa täyttä elämää mahdollistavia ja siihen aktivoivia palveluja. Toiminta Senioripihassa keskittyy erityisesti seniorivalmennukseen, joka perustuu ikäihmisen yksilöllisistä tarpeista lähtevään fysioterapiaan, ohjaukseen ja neuvontaan. Tämän takaavat Vetrean 30 vuoden kokemus ja ammattitaitoiset fysio-, lymfa- ja jalkaterapeutit tarjoamalla monipuoliset ja jatkuvasti kehittyvät sekä joustavat palvelut. Vetrea tuottaa uudesta yksiköstä palveluja koteihin ympäri Joensuuta ja ympäristöstä voidaan asioida Vetrean Senioripihan yksikössä.


  Lue koko uutinen
 • Vetrea Terveys Oy:n ja sen tytäryhtiöiden hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty 3.5.2017 alkaen hallitusammattilainen, KTM, farmaseutti Juha (Jussi) Holopainen. Hallituksessa jatkavat varatuomari, toimitusjohtaja Tarja Tikkanen, toimitusjohtaja, KTM Lauri Kerman sekä viestintäalan yrittäjä, toimitusjohtaja Pia Behm.


  Lue koko uutinen
 • Vetrean synty ja historia ovat vahvasti sidoksissa itsenäiseen Suomeen. Vuosien saatossa Vetreasta on kasvanut valtakunnallinen konserni, joka tarjoaa inhimillistä tukea elämään kaikille sitä tarvitseville.

  Kuntoutus-, hyvinvointi- ja hoivapalveluita tuottavan Vetrean toiminta juontaa juurensa sotiemme veteraanien kuntoutuksesta huolehtimiseen.


  Lue koko uutinen
 • Vetrea Terveys Oy jatkaa asiakkaiden hyvinvoinnin tukemista vahvistamalla palvelutarjontaansa Jyväskylässä. Rakennustyöt ovat alkaneet Kuokkalassa, Sulkulan kaupunginosassa. Uusi yksikkö tulee mahdollistamaan yksilöllisen arjen, asumisen ja elämän. 


  Lue koko uutinen
 • Vetrean kotipalvelut tuovat tänä vuonna työpaikkoja myös Kotkaan, Kouvolaan, Kajaaniin ja Siilinjärvelle.
  Vetrea Terveys Oy on ostanut 31.3. allekirjoitetulla kaupalla Mikkelin Hoivapalvelu Pelakuu Oy:n koko osakekannan. Pelakuun 18 työntekijää jatkavat uuden omistajan palveluksessa entisin työehdoin. Välittömiä muutoksia ei myöskään tapahdu asiakkaiden palveluissa. Palveluhinnat pysyvät ennallaan.


  Lue koko uutinen

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä