Asiakastarinat

Jarno

Poikamme Jarno vammautui vuonna 2007 liikenneonnettomuudessa. Onnettomuuden seurauksena Jarno sai vaikean aivovamman sekä liikuntakyvyn ja kommunikoinnin rajoitteita. Vanhempina etsimme aktiivisesti pojallemme sopivaa palveluasumispaikkaa, jossa hänen elämästään voitaisiin tehdä mahdollisimman hyvää ja kuntouttava työote olisi osana hoitotyötä.

Jarno tuli Hoivakymppi Oy:n palveluihin vuonna 2009, hän asuu tällä hetkellä palvelukoti Villa Olavissa. Aluksi Jarnolla oli oma hoitorinki, koska hänen hoitaminen oli täynnä haasteita ja hän tarvitsi jatkuvan hoitajan läsnäolon. Moniammatillisen verkoston yhteistyöllä on päästy tilanteeseen, jossa Jarnon elämästä on muodostunut mielekäs kokonaisuus. Palvelukodin henkilökunnan kanssa on yhdessä suunniteltu Jarnon arkea. Jarno saa palvelukodin henkilökunnalta kokonaisvaltaista hoivaa ja huolenpitoa, apua sosiaalisiin tilanteisiin sekä arkikuntoutusta. Arjen suunnittelussa ja toteuttamisessa on mukana myös Jarnon terapeutit ja henkilökohtainen avustaja.

Jarnon hoidossa ei mietitä sitä mitä vaikeasti vammautuneen ihmisen kanssa ei voi tehdä, vaan keksitään keinoja kuinka asioita toteutetaan. Villa Olavin henkilökunnalla on oikeanlainen asenne kohdata vammautuneita ja ammattitaitoa hoitaa vaikeastikin vammautuneita ihmisiä.


Jarnon vanhemmat