Tapaturman ja leikkauksen jälkeen

Tule kuntoutukseen heti tapaturman jälkeen, jolloin tuki- ja liikuntaelimistön vamma saadaan hoidettua nopeasti. Fysioterapia auttaa ja nopeuttaa tapaturman jälkeistä toimintakyvyn palautumista. Fysioterapia suunnitellaan yksilöllisesti sinulle huomioiden sinun henkilökohtaiset edellytykset ja voimavarat. Yhteistyö fysioterapeutin kanssa edistää kuntoutumista. Tavoitteena on palauttaa vamma-alueen toimintakyky vähintään samalle tasolle, jossa se oli ennen tapaturmaa.

Oikeanlainen fysioterapia ennen ja jälkeen leikkauksen edistää toipumista. Aloita fysioterapia jo ennen leikkausta. On tärkeää saada sinut pysymään mahdollisimman toimintakykyisenä leikkaukseen asti. Mitä parempi toimintakyky on ennen leikkausta, sitä parempi hoitotulos.

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia on tärkeä osa kuntoutusta. Fysioterapia toteutetaan leikanneen lääkärin ohjeiden mukaisesti. Leikkauksen jälkeisessä harjoittelussa pyritään liikkuvuuden, lihasvoiman ja liikehallinnan palautumiseen.

Sinulle suunnitellaan aina oma harjoitusohjelma.

Omatoimisen harjoittelun apuna voidaan myös hoitaa erilaisia kiputiloja ja turvotusta tuloksellisesti fysioterapian avulla. Menetelminä käytetään ensisijaisesti manuaalista fysioterapiaa. Keinoja ovat esim. nivelen mobilisointi ja muut pehmytkudoskäsittelyt. Kiputiloja ja turvotusta voidaan lieventää myös kinesioteippauksella ja lymfaterapialla sekä muilla fysikaalisen terapian keinoilla. Turvotuksen hoitoon käytetään usein myös yksilöllisesti mitoitettuja Venosan tukisukkia tai -hihoja.

Fysioterapiaan voit tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman. Kela korvaa osan lääkärin lähetteellä tulevan asiakkaan hoidosta.
 
Ota yhteyttä ja varaa aika!
Myyntipalvelu klo 8-15

Terapiat, hoidot, lääkärin vastaanotot:
Iisalmi puh. 040 136 1543
Joensuu puh. 040 136 0712
 
Voit varata ajan myös verkossa!